Puheenaihe

Kalastuskortit myyntiin tänään – näin hankit tärkeän luvan

Kalastuslupien hankkiminen alkaa koko maassa tänään. – 

Sirpa Repo / Arkisto

Vuoden 2019 kalastonhoitomaksut tulevat myyntiin tänään. Maksu on pakollinen kaikille, jotka ovat 18–64-vuotiaita ja kalastavat muuten kuin onkimalla, pilkkimällä tai litkaamalla.

Kalastonhoitomaksuista kertyvät varat käytetään luonnon hyväksi kalavesien ja kalakantojen hoitamiseen.

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Valtion kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. 

Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Ensi vuoden kalastonhoitomaksun voi maksaa jo nyt hyvissä ajoin, jotta kalastuslupa on voimassa heti vuoden alkaessa. Kalastonhoitomaksun voi maksaa kalenterivuodeksi, seitsemäksi kalenterivuorokaudeksi tai yhdeksi kalenterivuorokaudeksi.

Valtion kalastonhoitomaksun voi maksaa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424, Metsähallituksen luontokeskuksissa ja R-kioskeilla. Lupa on lakisääteisesti henkilökohtainen, joten maksun yhteydessä kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika. 

Kalastonhoitomaksun hinta on 45 euroa koko vuosi, 15 euroa viikko ja 6 euroa päivä.

Kalastonhoitomaksun koko vuodeksi 2019 maksaneille lähetetään keväällä Suomu-lehti, jonka mukana on luvanhaltijan kalastuskortti. Kalastuskortti on tosite kalastonhoitomaksun maksamisesta, kuten oston yhteydessä saatava maksukuittikin.

Hoitomaksu auttaa ylläpitämään ja kehittämään suomalaisia kalavesiä ja kalakantoja. 

Kalavesien käytöstä ja hoidosta vastaavat ensi vuodesta alkaen kalatalousalueet, jotka yhdessä vesienomistajien kanssa saavat kalastonhoitomaksuista kertyneitä varoja kestävän kalastuksen varmistamiseksi. 

Osansa kalastonhoitovaroista saavat myös valtakunnalliset kalastusalan neuvontajärjestöt sekä eri kehittämishankkeet, joilla edistetään kalastusta, kalavesien hoitoa sekä kalastuksenvalvontaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat