Paikalliset

Koulu viestii jatkossa Wilman kautta – Helmi-järjestelmä laitetaan vaihtoon

OPISKELU Nurmijärven kunta on vaihtamassa Helmi-viestintäjärjestelmän Wilmaan.

Klaukkalassa toimivassa Syrjälän koulun 2A-luokassa Helmi-järjestelmän käyttö on opeteltu myös oppilaiden osalta tänä syksynä. Opettaja Aija Thomsson kertoo, että oppilaat ovat itse lähettäneet viikkoviestin luokan kuulumisista vanhemmille Helmen kautta.

Ulla Yliherne

Nurmijärvi on vaihtamassa kotien ja koulun väliseen viestittelyyn käytettävää järjestelmää. Tällä hetkellä käytössä oleva Helmi-järjestelmä muuttuu Wilmaksi näiltä näkymin ensi syksynä.

– Nurmijärvi on kilpailuttanut yhdessä Järvenpään ja Kirkkonummen kanssa opintohallintojärjestelmän. Koulujen ja kotien välisen viestintäjärjestelmän vaihto on osa tätä kokonaisuutta, Nurmijärven sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvonen kertoo.

Sivistystoimenjohtajan mukaan uusi viestintäjärjestelmä tulee koskettamaan niin kunnan esiopetusta, peruskoulua kuin kunnan järjestämää lukiokoulutusta.

Tämä tarkoittaa noin 5 900 peruskoululaista, 600 esikoululaista ja noin 380 lukiolaista.

Kotien kannalta näkyvin ero on mobiiliaplikaatio.”

Nykyisin käytössä oleva Helmi otettiin Nurmijärvellä käyttöön noin kymmenen vuotta sitten. Hirvosen mukaan Wilman toimintaidea on sama kuin Helmen, mutta järjestelmän vaihto tuo myös uusia ominaisuuksia.

– Ehkä kotien kannalta näkyvin ero on mobiiliaplikaatio, jonka otamme käyttöön Wilmaan siirtymisen myötä, Hirvonen kertoo.

Koulun toimintaan liittyvät erilaiset lomakkeet ja luvat tulevat olemaan Wilmassa kuten nykyisin Helmessä..

Esiopetuksessa on tällä hetkellä käytössä päivähoidon sähköinen toiminnanohjausjärjestelmä Päikky, joka otettiin käyttöön kunnan varhaiskasvatuksessa viime vuonna.

– Esiopetukseen osallistuvilla tulee todennäköisesti olemaan kaksi järjestelmää. Päikky varhaiskasvatuksen puolelta ja Wilma esiopetuksen osalta. Olemme lähteneet pilotoimaan alkuluokkatoimintaa, joten katsomme, että on hyvä, että esiopetuksessa ja perusopetuksessa käytetään samaa järjestelmää, Hirvonen toteaa.

Wilmasta vastaava Visma InCommunity Oy voitti tarjouskilpailun seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Hirvosen mukaan uudesta viestijärjestelmästä ei tule kunnalle lisäkustannuksia.

Koko oppilashallintajärjestelmän kustannus on Nurmijärvelle 270 000 euroa neljän vuoden ajalta.

– Hankintapäätös tulee lainvoimaiseksi marraskuun alussa. Tämän jälkeen meillä alkaa käyttöönottoprojekti.

– Katsoimme, että uuden järjestelmän käyttöönotto olisi ollut hankalaa kesken lukukauden. Selkeämpi ajankohta järjestelmän vaihtoon on ensi syksynä lukukauden vaihtuessa, Hirvonen perustelee.

Luetko koulusta tulevia Helmi-vietejä säännöllisesti?

Kyllä
85% (46 ääntä)
En
15% (8 ääntä)
Ääniä yhteensä: 54

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusperheiden vanhemmat kaipaavat vertaistukea – "Äitipuoli ei saa Wilma-tunnuksia"18.8.2017 19.15
Oppilaiden Instagramissa julkaisemat Wilma-merkinnät hämmentävät – "Kyykyttämistä ja rehentelyä"17.11.2017 06.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat