Urheilu

F1-konkarit: Näin Ferrari sössi itse MM-saumansa

Sebastian Vettel.

MTV:n uutisvideo

Entiset F1-kuljettajat arvostelevat Ferraria jyrkästi siitä, että se ei tarjonnut tallina riittävästi tukea Sebastian Vettelille taistelussa maailmanmestaruudesta Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan. Ensin mielipiteensä tästä toi julki David Coulthard ja nyt samaan kuoroon on liittynyt Pedo de la Rosa.

– He (Ferrari) eivät voi kiistää sitä tosiasiaa, että määrätyt strategiset ratkaisut olivat Vetteliä vastaan, De la Rosa toteaa espanjalaislehti El Confidencialille.

De Rosa näkee, että Hamiltonin viides maailmanmestaruus ei ollut yksinomaan tämän ja Mersun hyvyyttä. Ferrarilla olisi riittänyt onnistuessaan rahkeita Hamiltonin haastamiseen.

– Vettelin virheet yhdistettynä siihen, että Ferrari ei suojellut riittävästi häntä merkitsi sitä, että he hävisivät mestaruustaistelun.

De la Rosan ripitys Ferrarin suuntaan ei suinkaan lopu tähän.

– Ferrarilla oli ensimmäisen kerran hybrikaudella auto, joka oli Mercedeksen tasolla. He eivät kyenneet hyödyntämään sitä. Kun teet kuljettajana virheitä, niin tiimin pitää tukea sinua. Ja erityisesti silloin, kun ajat Ferrarilla. Jos sitä tukea ei tule, niin kuljettajan on erittäin vaikea käsitellä virheiden tuomia paineita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat