Paikallisurheilu

Voittoputki katkesi – SB-Prolle vuoden ensimmäinen kotitappio

SALIBANDY EräViikingit haki pyhäinpäivänä pisteet Arkadia-hallista.

Jaana Lirkin 2–3-kavennus toisen erän lopussa jäi valitettavasti SB-Pron viimeiseksi osumaksi pyhäinpäivän kotipelissä EräViikinkejä vastaan.

Suomen Salibandyliitto / Juhani Järvenpää

Niukin naukin marraskuulle asti kesti SB-Pron Arkadia-taika. Ennen viime lauantain kotipeliä EräViikinkejä vastaan se oli voittanut kaikki yhdeksän uudessa kotihallissaan pelaamaansa naisten salibandyliigan ottelua.

Helsinkiläisvieras oli kuitenkin tyly ja vei sarjapisteet numeroin 2–5 (1–2, 1–1, 0–2). Tappion myötä nurmijärveläiset menettivät kärkipaikkansa Porvoon Salibandyseuralle, kun liigassa alkoi parin viikon maaottelutauko.

Arkadia-hallin lehterit olivat lähes täynnä SB-Pron ja EräViikinkien kohtaamisessa. Kotijoukkueen esitys jäi kauas Pro-kannattajien odotuksista.

– Vastustaja oli maalipaikoissa terävämpi ja käytti koko kenttää paremmin hyväkseen. Me juoksimme liikaa pallon perässä, kommentoi ”tilastotappiota” SB-Pron päävalmentaja Vesa Pulkkinen.

– Alkukauteen verrattuna on nyt ollut nihkeämpää, mutta toisaalta monet viime pelien vastustajatkin ovat olleet pykälää kovempia kuin ne, joita alkukierroksilla kohtasimme. Kokonaisuudessa ehkä suurin ongelma on, että hyökkääjien ja puolustajien välimatkat kasvavat liian suuriksi ja sen myötä kenttätasapaino on hukassa.

EräViikingit pääsi jo ensimmäisen 10 minuutin aikana 2–0-johtoon. Jenni Torkin kavennus avauserän lopulla antoi toivoa paremmasta. Toisen erän neljännellä minuutilla EräViikinkien Jonna Virkkunen kuitenkin laukoi illan toisen osumansa ja ero venähti takaisin kahteen.

Runsas minuutti ennen toista erätaukoa Jaana Lirkki toi vielä SB-Pron maalin päähän sutaistuaan pallon maalinedustalta verkkoon. Mutta se jäi valitettavasti kotijoukkueen viimeiseksi maaliksi.

Viimeisellä 20-minuuttisella Pro-vahti Tiltu Siltanen joutui antautumaan vielä kahdesti. Lopputulos oli valmis jo ennen päätöserän puoltaväliä, vaikka kotijoukkue pelasi loppuminuuteilla lähes kolme minuuttia kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia.

Upeasti sujuneiden alkukierrosten jälkeen SB-Pron pelaaminen on muuttunut oleellisesti nihkeämmäksi. Maajoukkuehyökkääjä Jaana Lirkki ei pystynyt tarkasti analysoimaan ongelman ydintä.

– Päästimme helppoja maaleja emmekä sitten saaneet kurottua eroa umpeen, hän kiteytti kotitappion.

– Yleisö oli hyvin mukana, mutta emme nyt onnistuneet hyödyntämään ”kuudetta kenttäpelaajaa”, Lirkki harmitteli eikä myöntänyt, että mikään isompi hihna olisi pois paikoiltaan.

– Meillä on tasokas porukka ja hyvätasoisia treenejä, joissa kaikki tekevät hyvin töitä. Uskon vankasti, että se parempi ja ennen kaikkea rennompi pelaaminen tulee nopeasti uudelleen esiin.

SB-Pron seuraava kotiottelu on Arkadia-hallissa lauantaina 17.11. Silloin vastassa on Porvoon Salibandyseura.

Supertasaista

Naisten salibandyliiga lähti kahden viikon maaottelutauolle todella tasaisissa asetelmissa:

Porvoon Salibandyseura johtaa, otteluita seitsemän, pisteitä 17.

SB-Pro on toisena, otteluita seitsemän, pisteitä 15.

15 pistettä on myös oululaisella SSRA:lla, EräViikingeillä sekä tamperelaisella Kooveella.

Kolmikosta EräViikingit on pelannut kahdeksan ottelua, muut seitsemän.

Turun Palloseura on 10 joukkueen sarjassa kuudentena, otteluita seitsemän, pisteitä 12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat