Urheilu

Jukka Jalonen Venäjän antamasta löylytyksestä: ”Oli siellä muutama paikka laittaa sisäänkin”

Jukka Jalonen

Arkistokuva / Sirpa Repo

Leijona aloitti jääkiekon Karjala-turnauksen tappiolla torstaina. Venäjä oli parempi 3–0.

Suomella oli paikkoja, mutta viimeistely oli tällä kerralla ylivoimaista.

– Ei lähtenyt peli ihan sillä lailla liikkeelle kuin olisi haluttu. Aika nopeasti tuli eka maali omiin. Se kuitenkin vähän vaikuttaa pelaamisen rentouteen ja siinä voi silloin vähän jäpitystä näkyä. Varsinkin alkuvaiheessa, kun on uusia pelaajia jonkin verran ja kokemattomia, kommentoi Leijonien päävalmentajaksi viiden vuoden tauon jälkeen palannut Jukka Jalonen.

Jalosen mukaan maalittomuuteen oli useampi syy.

– Oli siellä muutama paikka laittaa sisäänkin. Ei ollut ehkä maskia riittävästi. Varmaankin laukauksen laatu on sellainen asia, mikä aina on iso juttu. Sitä on vaikeaa tässä parin päivän aikana laittaa paremmaksi.

Jalosen mukaan hyökkäyspelin olisi pitänyt olla nopeampaa.

– Vielä ehkä pitäisi nopeammin laukoa ja yv:lläkin nopeammin laittaa kutia liikkeelle ja nälkäisemmin kiekkoa maalille. Me ehkä hierottiin vähän liikaa ylivoimalla, eikä kuteja tullut ollenkaan. Tietenkin Venäjällä on hyvä alivoima, mutta kyllä meidän pitää päättäväisemmin saada kiekkoa maalille. 

– Voimakkaammin pitää mennä maalille. Kokeillaan yksinkertaisempaa hyökkäyksen päättämistä varmaan lauantaina, Jalonen jatkoi.

Jalosen mukaan asenteesta homma ei ollut kiinni. 

– Olen tyytyväinen yleisilmeeseen. Se näytti erittäin hyvältä. Ainakin tohon aitioon näytti siltä, että kaikki kyllä veti ihan täysillä.
Leijonien maalilla pelanneen Juha Metsolan ei varsinaisesti voinut sanoa onnistuneen. Jalonenkin myönsi asian, mutta keskittyi hyökkäyspelin arvosteluun. 

– Ei varmaan Metsolan paras päivä ollut, mutta tämä on tälläistä välillä. Välillä menee joku helpompi ja välillä ei mene mikään sisään. Mutta en rupea maalivahtia tässä arvioimaan. Enemmänkin sitä, että me ei tehty yhtään maalia. Se on se haaste tässä kyllä.

Paluu A-maajoukkueen peräsimeen tuntui Jalosesta kuitenkin mukavalta. Hänen mukaansa yhteistyö apuvalmentajien Mikko Mannerin ja Antti Pennasen kanssa toimii hyvin.

– Hyvät apukoutsit ovat penkillä. Siinä saa itse nauttia katsojanakin välillä matsista, Jalonen sanoi.

– Manner hoitaa hyökkääjiä ja ylivoimaa ja Pennanen pakkeja ja alivoimaa. Näin voisi tiivistää. Mulla on se pelin kokonaisuus siinä, Jalonen tarkensi rooleja. 

Lauantaina Leijonat kohtaa Tshekin.

– Kaikki ne, jotka eivät pelanneet tänään, pelaavat lauantaina, Jalonen kertoi.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat