Paikalliset

Kunta kauppaa vanhan koulun nettihuutokaupassa –  myytävänä kolme kiinteistöä ja 2,3 hehtaaria maata

Suomiehen koulu muodostuu kahdesta koulurakennuksesta sekä talousrakennuksesta, joka ei näy kuvassa. Etualalla oleva kivirakennus on 50-luvulta, taempi puurakennus vuodelta 1916.

Taina Joutsen

Nurmijärven kunta aikoo kaupata Suomiehen koulua tarjoushuutokaupalla Huutokaupat.com sivuston kautta. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantaisessa kokouksessaan.

Suomiehen koulu on neljäs kohde, josta kunta pyrkii eroon nettihuutokaupalla. Maanantaisessa kunnanhallituksen kokouksessa päätettiin myös Rajamäellä sijaitsevien Pinnitie 20 ja Lähdetie 31 kaupoista. Ostaja näille kiinteistöille löytyi nettihuutokauppaa käyttämällä. Kyse on rakennetuista kiinteistöistä, jotka myydään purkukuntoisina.

Lisäksi yksi Röykässä sijaitseva kiinteistö odottaa vielä myyntipäätöstä.

– Päätimme loppukesästä testata, millainen sivusto Huutopaupat.com on. Sehän on miljoonaluokan sivusto, jossa myydään etenkin julkisyhteisöjen omaisuutta. Sivusto on ollut näkyvyyden kannalta positiivinen kokemus, kertoo maankäyttöpäällikkö Hannu Kujala Nurmijärven kunnasta.

Suomiehen koulun myyntiä on Kujalan mukaan ryhdytty jo valmistelemaan. Kuntokartoitus on tilattu ja parhaillaan kootaan tietoja, jotka kiinteistöä huutokaupattaessa tarvitaan. Kujala arvelee koulun huutokauppaamisen alkavan joulukuussa ja jatkuvan tammikuulle. Päätöksiä myyntiajankohdasta ja huutokaupan kestosta ei ole vielä tehty.

– Kyllähän tähän hieman enemmän aikaa kuluu kuin auton huutokauppaamiseen, kun kiinteistöä täytyy käydä näyttämässäkin, Kujala arvelee.

Myytävä kohde muodostuu kolmesta kiinteistöstä, joilla sijaitsee kaksi koulukäytössä ollutta rakennusta sekä yksi talousrakennus. Vanhempi koulurakennuksista on vuodelta 1916 ja uudempi vuodelta 1950. Maata kolmen tilan alueella on noin 2,3 hehtaaria. Rakennusten kuntoa Kujala ei pysty tässä vaiheessa arvioimaan.

Suomiehen koulua lähdetään myymään yhtenä kohteena, mutta tarpeen vaatiessa kohde on Kujalan mukaan mahdollista jakaa kahteen osaan.

Nurmijärven kunta ei aseta kohteelle pohjahintaa, mutta pidättää itsellään oikeuden hylätä tarjouksen. Kujala ei lähde kommentoimaan sitä, millaista hintaa Suomiehen koulusta tavoitellaan.

– Kunta haluaa rakennuksista eroon. Katsotaan nyt, kiinnostaako kohde, onhan se aika iso. Toisaalta se ei myöskään ole ihan tavallinen. Täytyy sitten verrata tarjottua hintaa hintoihin, joita täällä Etelä-Suomessa on vastaavista kohteista maksettu, hän pohtii.

Suomiehen koulun toiminta päättyi vuonna 2017. Silloin koulua kävi 14 oppilasta.

Voisitko kuvitella ostavasi asunnon nettihuutokaupasta?

Kyllä
53% (10 ääntä)
Ei
47% (9 ääntä)
Ääniä yhteensä: 19

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat