Urheilu

Näinkö hyvä vire sössittiin? HIFK tiedotti uudesta päävalmentajasta ja alamäki alkoi – "Meni puskemiseksi"

Ari-Pekka Selin

Liiga

Helsingin IFK:lla on meneillään erittäin synkkä jakso jääkiekon SM-liigassa. Keskiviikkona stadilaiset kärsivät jo viidennen perättäisen tappionsa, kun Ässät oli parempi maalein 3–2. Päävalmentajaa juuri vaihtanut Ässät ei esittänyt Helsingissä pelillisiä taikatemppuja, mutta taisteli ja voitti. HIFK:lla jäi piippuun.

– Ero tuli varmaan enemmän siinä, että Ässät maksoi tänään enemmän hintaa voitosta ja sitä kautta sinne syntyi se maalin ero. Meillä meni homma puskemiseksi, eikä peli ollut kovin iloista, vaikka riittävästi olikin maalipaikkoja, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin purki pelin jälkeen.

Selin myönsi suoraan, etteivät tunnelmat ole juuri nyt kovin korkealla pelaajiston ja valmennuksen piirissä.

– Huono tunnelmahan se on. Isoin odotuksin lähdimme tähän iltaan. Neljä tappiota oli alla ja tänään tuli viides. Pelistä puuttui vielä se yksi askel, mikä vaaditaan voittamiseen. Se kaivetaan korvien välistä.

Pelinrakenne ei ole ongelma, vaan sen hinnan maksaminen ja kärsivällisyys odottaa niitä maalipaikkoja. Puskemalla tämä ei tästä voitoiksi muutu, Selin sanoi.

HIFK aloitti kauden viidellä voitolla ja kaatoi vielä lokakuun lopussa Tapparan vakuuttavan esityksen jälkeen 4–0, mutta käyrä on ollut laskeva siitä lähtien, kun HIFK tiedotti, ettei Selin enää ensi kaudella jatka ja puikkoihin hyppää ensi kaudesta alkaen nykyinen apuvalmentaja Jarno Pikkarainen.

Selinin mukaan heikot peliesitykset ja HIFK:n tiedote eivät liity kuitenkaan toisiinsa. Syyt ovat muualla.

– Aaltoliike voi johtua tietysti siitä, ettei me olla samalla sivulla samaan aikaan. Meillä on ollut tällä kaudella muutama erinomainen esitys, muutama ihan hyvä esitys ja muutama suorastaan luokaton esitys. Se kertoo siitä, että kaikki eivät ole iskussa samana päivänä. Se on se juttu, mitä käytiin läpi jo pelin jälkeen.

Valmentajakuviot eivät Selinin mielestä vaikuta nyt meneillään olevaan heikkoon jaksoon.

– Siinä nyt ei ollut mitään ihmeellistä sinällään. Ei minulla ollut mitään jatkoa olemassakaan. Kyllähän me tietysti olemme joutuneet puljaamaan tuon kokoonpanon kanssakin ihan älyttömästi. Sekin varmasti tuo itseluottamuksen puutetta. Se ei helpota noiden pelaajien työtä yhtään, se pitää muistaa, Selin sanoi.

HIFK:n seuraava haaste tulee vastaan perjantaina. Lukko vierailee tuolloin Helsingissä.

– Ei tässä mitään. Huomenna istutaan alas, heilutellaan käsiä ja jalkoja sekä ennen kaikkea päätä. Perjantaina sitten Lukko vastassa, Selin totesi.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat