Paikalliset

Nurmijärvi nappasi 2 500 euron arvoisen Liikkuva koulu -palkinnon

PALKINTO Päätös tehtiin aluejärjestöjen esityksestä.

Nurmijärvellä on järjestetty monenlaista toimintaa koululaisille.

Nurmijärven kunta

Nurmijärven kunnalle luovutettiin torstaina Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä vuoden 2018 Etelä-Suomen alueellinen Liikkuva koulu -palkinto.

Valinnan teki Etelä-Suomen aluehallintovirasto liikunnan aluejärjestöjen yksimielisten esitysten pohjalta.

Perusteluina palkinnolle on muun muassa se, että Nurmijärven kunta on kehittänyt pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti koulujen toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi.

– Liikkeelle on lähdetty koulujen omasta näkökulmasta ja heidän toiveitaan kuunnellen. Toimintaa on rakennettu poikkihallinnollisella yhteistyöllä opetustoimen, liikuntatoimen, nuorisopalveluiden sekä varhaiskasvatuksen kanssa, todetaan perusteluissa.

LUE MYÖS: Valtaosa nurmijärveläisnuorista voi hyvin – "Tupakointi ja alkoholi vähentyneet, mutta kannabis ja nuuska huolestuttavat"

Erityisinä toimenpiteinä mainitaan muun muassa harrastusiltapäivät yhteistyössä urheiluseurojen ja Nurmijärven opiston kanssa sekä keppicrossi, jossa yhdistyy liikunnan riemu ja itse tekemisen sekä oppimisen ilo.

– Olen superiloinen, että Nurmijärvellä tehtävä edelläkävijätyö huomataan. Liikkuva koulu liikuntakoordinaattori Ari Murole tekee valtakunnallisestikin katsottuna edelläkävijätyötä ja ideoi jatkuvasti uusia juttuja liikkeen lisäämiseksi, kertoo Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

Viime vuonna Nurmijärvellä tehtiin hitiksi asti noussut Liikkuva koulu -hankkeen tunnusbiisi ”Sul on sun muuvit”.

Tänä vuonna nurmijärveläiset ovat taas koonneet voimansa yhteen ja Nurmijärven varhaiskasvatus haastaa kaikki suomalaiset mukaan liikkumaan ”Tule Mukaan” -biisillä.

Meillä on keksitty myös valtakunnalliseksi ilmiöksi noussut keppicrossi.”

– Meillä on keksitty myös valtakunnalliseksi ilmiöksi noussut keppicrossi, jonka ideologiaan kuuluu vahvasti se, että keppicrossit tehdään itse ja liikunnan riemun lisäksi syntyy tekemisen ja oppimisen iloa, sanoo Mäkelä.

Liikkuva koulu -palkinto

Palkinnon suuruus on 2 500 euroa, ja se on tarkoitettu oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen.

Palkinto myönnetään veikkausvoittovaroista.

Sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvonen kertoo, että Nurmijärven kunnan liikuntapalvelut on ollut aktiivisesti mukana Liikkuva koulu -hankkeessa.

Lisäksi Nurmijärven koulujen Liikkuva koulu -hankkeen yhdyshenkilöt ovat olleet tehokkaasti viemässä kouluissa eteenpäin toiminallisuutta ja Liikkuva koulu -hanketta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kokeilu: Syksyllä koulu loppuu tiistaisin kello 14 – oppilaita innostetaan ilmaisiin harrastuskerhoihin20.6.2018 06.30
Liikkuva koulu sai nimikkobiisin – Sun muuvit kannustaa koululaisia liikkeelle27.4.2017 09.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat