Urheilu

Suomalaista NHL-ennätystulokasta verrataan jo Gretzkyyn – "Syötöt tulevat suoraan lapaan"

Juho Lammikko vietti upeaa neljän tehopisteen iltaa jääkiekon NHL-liigassa maanantaina. Lammikosta tuli Florida Panthersn historian ensimmäinen neljä syöttöpistettä yhdessä ottelussa kerännyt tulokaspelaaja. Florida kukisti Ottawa Senatorsin vieraissa 7–5.

– Lammikko ei näyttänyt tulokaspelaajalta. Hän alkoi näyttämään Wayne Gretzkyltä siellä maalin takana. Hän pelasi loistavan ottelun, Floridan kovanaama Micheal Haley ihasteli NHL:n verkkosivuilla.

Haley viittasi "Gretzkyn toimistoksikin" sanottuun paikkaan kaukalossa. Lammikko syötti nimenomaan Haleyn osuman maalin takaa. Lammikon tarjoiluista saivat nauttia myös Troy Brouwer, Frank Vatrano ja Mike Hoffman, joka venytti pisteputkensa jo 16 ottelun mittaiseksi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

 

Lammikon kaikki syötöt olivat niin sanottuja ykkössyöttöjä. Katso kaksi muuta maalisyöttöä alta.

– Ne syötöt tulivat suoraan lapaan. Meidän ei tarvinnut kuin laittaa ne sisään, sen jälkeen kun hän oli tehnyt suurimman osan työstä, Haley jatkoi.

Lammikko sai ottelussa reilusti normaalia enemmän peliaikaa, koska Floridan kakkossentteri Vincent Trocheck loukkaantui jo avauserässä.

– Kun menetimme "Trochin", niin Lammikon täytyk pelata useissa eri ketjuissa. Tämä oli loistava ilta häneltä. Olen iloinen hänen puolestaan. Hän tekee kovasti töitä. Hän pelaa oikealla tavalla, Floridan päävalmentaja Bob Boughner kehui seuran verkkosivuilla.

Se Floridan "toinen suomalainen" Aleksander Barkov keräsi tehot 1+1.

 

 

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat