Paikalliset

Nurmijärvellä toimii yli 200 oppilasagenttia – "robotiikkaan ja ohjelmointiin perehtyminen hyödyttää tulevaisuudessa"

Agentit auttavat muita oppilaita ja opettajia tietotekniikassa.

Lepsämän koulun oppilasagentit Pauliina Auervirta (vas.), Julia Puttonen, Ronja Hofdahl ja Peppi-Lotta Luukkola tutustuvat spheropalloon.

Taina Joutsen

Monikon lattialla pyörii läpinäkyviä, väriä vaihtavia spheropalloja. Legoista rakennetut legorobotit siirtyvät kädestä käteen ja joku saa MaKeyMaKey -laittetta apunaan käyttäen banaanin soimaan.

Tässä esimerkkejä siitä, millaisiin asioihin runsaat 200 Nurmijärven kunnan oppilasagenttia tutustui viime viikolla Monikossa järjestetyssä tilaisuudessa. Tällä kertaa koulutustilaisuuden teemana olivat robotiikka ja ohjelmointi.

Oppilasagenttitoiminnan idea lyhykäisyydessään on, että agentit tekevät kouluilla opettajien kanssa yhteistyötä tietotekniikkaan liittyvässä opetuksessa.

Lepsämän koulun 6. luokan oppilas Pauliina Auervirta aloitti oppilasagenttina ollessaan 3. luokalla.

– Olen halunnut auttaa muita ja oppia uusia asioita tekniikasta yhdessä muiden kanssa. Tämä on ollut tosi mahtavaa, hän kertoo.

Auervirta auttaa muita esimerkiksi Edison-oppimisympäristöön, iPadin appeihin ja eri laitteille kirjautumisessa sekä niiden käytössä. Opetustehtävien määrä koululla on kahdesta kolmeen viikossa. Opastettavia on myös oman koulun ulkopuolella.

– Kun on ollut päivän oppilasagenttina, täytyy tehdä joitakin ylimääräisiä tehtäviä kotona, mutta se ei haittaa yhtään, Pauliina Auervirta sanoo.

Hän aikoo jatkaa oppilasagenttina toimimista yläasteelle siirryttyään.

– Totta kai jatkan. On ihan varmaa, että oppilasagenttina toimimisesta on hyötyä tulevaisuudessa. On todella palkitsevaa nähdä, että ihmiset oppivat ja itse oppii samalla esimerkiksi ryhmätyötaitoja, jota ovat tärkeitä.

Pauliina Auervirta osallistui viime vuonna HundrED -hankkeen Tennispalatsissa Helsingissä järjestämään tilaisuuteen. Siellä hän kertoi kansainväliselle yleisölle oppilasagenttitoiminnasta.

Kaksi viikkoa sitten Urheilupuiston koulun 9. luokkalaiset Benjamin Vuoristo ja Ukko Aapro edustivat myös oppilasagentteja kansainvälisessä HundrED Innovation Summit -tapahtumassa Espoossa.

Lue lisää tapahtumasta ja HundrED Innovationista Urheilupuiston koulun 9. luokkalaisen Emmi Mikkosen kirjoittamasta jutusta.

Oppilasagentit

Oppilasagenttitoiminta käynnistyi Suomessa viitisen vuotta sitten. Nurmijärvi lähti siihen heti mukaan.

Kunnassa on nyt yhteensä yli 200 ala- ja yläkoululaista oppilasagenttia.

Toiminta ulottuu myös kuntarajojen ylitse. Esimerkiksi 4. joulukuuta Kuuma-kuntien oppilasagentit lähtevät yhdessä opintokäynnille Heurekaan.

Oppilasagenttitoiminta on saanut myös kansainvälistä huomiota. Se on valittu HundrED -hankkeen sadan parhaan oppilaskäytänteen joukkoon.

Lisätietoa oppilasagentti -toiminnasta osoitteessa www.oppilasagentit.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat