Paikalliset

Nurmijärveläisnuoret tekivät oppilasagenttitoimintaa tunnetuksi ulkomaille – ja pääsivät heti näyttämään taitonsa

Benjamin Vuoristo korjaamassa tilaisuuden laitteistoa.

HundrED on kansainvälinen järjestö, jonka tavoitteena on jakaa hyviä käytäntöjä ja innovaatioita kouluja varten ympäri maailmaa. Järjestössä on mukana kouluja 28 eri maasta.

HundrED tekee vuosittain listan, joka sisältää 100 inspiroivaa perusopetuksen projektia, joilla voitaisiin parantaa opetusta ja kouluelämää, ja Oppilasagentti-projekti oli yksi niistä.

Oppilasagentti-projekti on ollut toiminnassa jo muutaman vuoden. Projektin idea on, että oppilaiden TVT-taitoja hyödynnettäisiin muiden auttamiseen. Monilla opettajilla voi olla ongelmia koulujen tietotekniikan kanssa, ja oppilasagentit ovat ratkaisu siihen.

Oppilasagentit ovat saaneet koulutuksen koulun tietotekniikasta ja heidän tehtäviinsä kuuluu esimerkiksi opettajien auttaminen tarvittaessa, apuun tuleminen jos jokin kone ei toimi tai jos jokin laite vaatii päivittämistä.

8. marraskuuta Espoon Karakalliossa järjestettiin HundrED-järjestön kutsuvierastilaisuus, jossa eri maiden edustajilla oli mahdollisuus esitellä omia projektejaan. Edustajia oli monista eri maista kuten Intiasta, Englannista ja Uudesta-Seelannista.

Kirkkonummen osalta koordinoija Antti Sankala, joka oli alkuperäinen Oppilasagentti-projektin ohjaaja, pyysi Nurmijärveltä oppilasagentteja esittelemään toimintaansa, koska Nurmijärvellä Oppilasagentti-toiminta on hyvällä tasolla ja edennyt pitkälle. Klaukkalan Urheilupuiston koulusta lähetettiin tilaisuuteen kaksi yhdeksäsluokkalaista agenttia Benjamin Vuoristo ja Ukko Aapro.

Jokainen edustaja oli valmistellut noin 10 minuutin esityksen toiminnastaan. Kun oppilasagentit saapuivat paikalle, he pääsivät heti näyttämään taitojaan, koska tilaisuuden laitteisto ei toiminut.

Benjamin Vuoristo hoiti tehtävänsä ja korjasi laitteisto-ongelmat. Vuoristo ja Aapro pitivät esityksensä, jossa he kertoivat Oppilasagentti-toiminnasta, tarkemmin omista tehtävistään ja siitä, miten toiminta hyödyttää kaikkia. Esityksen jälkeen he vastasivat vieraiden kysymyksiin.

Oppilasagentti-projektia yritetään levittää kansainväliselle tasolle, ja HundrED-tilaisuus oli täydellinen hetki tehdä se.

Jos haluat kuulla lisää HundrED-järjestöstä, voit vierailla hundred.org sivustolla ja jos olet kiinnostunut Oppilasagentti-toiminnasta, vieraile osoitteessa oppilasagentti.fi.

Teksti: Emmi Mikkonen

Kirjoittaja on Urheilupuiston koulun 9. luokan oppilas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat