Paikalliset

"9-vuotias joutuisi kulkemaan koulumatkansa kolmella eri bussilla" – Asukkaat vetoavat Lahnuksen bussien puolesta

JOUKKOLIIKENNE Yhteydet Helsingin suuntaan aiheuttavat huolta.

Kuvituskuva

Arkisto / Riikka Laine

Harjulassa asuva Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ja hänen puolisonsa Jorma Heimonen ovat tehneet vetoomuksen bussilinjan 355 säilyttämisen puolesta. Bussilinja 355 on Harjulan, Syrjälän, Vanhanmyllyrannan sekä Espoon Lahnuksen asukkaita palveleva suora linja-autoyhteys Helsinkiin. Linja aiotaan lakkauttaa 31. joulukuuta Nurmijärvellä toteutettavan joukkoliikenneuudistuksen yhteydessä.

Vetoomus on syntynyt Wallinheimo-Heimosen ja Heimosen linjalla 355 aamuvuoroilla kulkevien asukkaiden kanssa käymien keskustelujen pohjalta. Sen oli viime viikon loppuun mennessä allekirjoittanut 88 henkilöä.

Vetoomuksen mukaan kaikki linjan 355 lakkauttamista koskevaan keskusteluun osallistuneet ovat huolissaan siitä, kuinka jatkoyhteydet Lahnuksen Shelliltä Helsingin suuntaan jatkossa toimivat.

Linja 38 Klaukkala-Lahnus on vetoomuksen mukaan Lahnuksen Shellillä arkiaamuisin kello 7.30. Se on ainoa Shellille menevä vuoro, eikä Nurmijärvi-lippu käy siitä eteenpäin.

Moni nykyisistä linjan 355 käyttäjistä käy töissä Konalassa, Valimossa, Martinlaaksossa ja Pitäjänmäellä. Koululaisista moni kulkee Kalajärven kouluun, Englantilaiseen kouluun Pitäjänmäelle tai Helsingin Suomalaiseen Yhteiskouluun. Linja 355 on tärkeä myös kehitysvammaisille, jotka käyvät Lyhty ry:n työkeskuksessa.

Asukkaat toivovat virkamiesten jalkautuvan linjalle 355.”

Wallinheimo-Heimosen perheessä linjan 355 lakkauttaminen merkitsisi sitä, että perheen 9-vuotias lapsi joutuisi kulkemaan koulumatkansa kolmella eri bussilla. Lapsi opiskelee Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa, koska siellä voi lukea A-kielenä saksaa. Nurmijärvellä A-kielenä voi lukea vain englantia.

Mikäli linjaa 355 ei säilytetä, vetoomuksessa vaaditaan vähintään linjojen 35H/38 vuorovälin, aikataulun ja reittien tarkistamista palvelemaan työmatkaliikennettä Espooseen sekä Harjulan/Syrjälän/Vanhamyllyrannan alueen liikennettä Klaukkalan keskustaan ja jatkoyhteyksillä Hämeenlinnantien suuntaan. Linjaa 35H arvostellaan myös lapsille ja nuorille vaikeaksi, koska linjalla ei ole määriteltyjä pysäkkejä.

Nurmijärven lippu-uudistus saa huutia myös siitä, ettei lapsille ja nuorille, jotka käyttävät päivittäin Nurmijärvilippua peruskoulumatkoilla tai pääkaupunkiin harrastuksiin suuntautuvilla markoilla, ole neuvoteltu HSL:n alennuslippuja samoin kuin työmatkalaisille.

Joukkoliikenneuudistusta arvostellaan palautteessa joukkoliikenteen tason romuttamisesta Harjula-Syrjälä-Vanhamyllyranta-alueella.

– Ratkaisu on käsittämätön, kun yksityisautoilua pyritään yleisesti vähentämään, Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ihmettelee.

Alueen asukkaat toivovatkin, että kunnan virkamiehet jalkautuisivat pikimmiten linjan 355 kolmeen suosituimpaan aamuvuoroon kuuntelemaan asukkaiden tarpeita. Nyt asukkaat kokevat, ettei heitä ole osallistettu omaan asuinalueeseensa liittyvässä merkittävässä muutoksessa. Uudistusta arvostellaan myös olemattomasta tiedottamisesta ja lyhyestä siirtymäajasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat