Paikalliset

Klaukkalaan nousee uusi omakotialue – osalta tonteista on järvinäköala

ASUMINEN Järvimaaksi ristityn alueen asuintonttien luovutus alkaa ensi vuonna.

Nurmijärven maankäyttövalmistelija Maiju Laitala ja maankäyttöinsinööri Mika Alastalo tutkivat Järvimaan uuden asuinalueen asemakaavoitusta. Alueelle rakennetaan parhaillaan kunnallistekniikkaa.

Ulla Yliherne

Klaukkalaan, Valkjärven Tiiranrannan pohjoispuolelle nousee uusi Järvimaan asuinalue.

Alueelle rakennetaan parhaillaan kunnallistekniikkaa, jonka on tarkoitus valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Kunnallistekniikan valmistumisen myötä Nurmijärven kunta aloittaa myös Järvimaan asuintonttien luovuttamisen.

– Kunnan osalta myyntiin tulee 15 uutta omakotitonttia sekä kaksi yhtiömuotoista pientalotonttia, johon molemmille saa rakentaa enintään kolme erillistaloa, Nurmijärven kunnan maankäyttöinsinööri Mika Alastalo kertoo.

Nurmijärven omakotitontit ovat vielä edullisia verrattuna moneen naapurikuntaan.”

Omakotitonttien pinta-alat vaihtelevat vajaan 930 neliön ja reilun 1 200 neliön välillä. Pientalotontit ovat puolestaan 2 400 neliön ja 2 600 neliön kokoisia.

Kunnan luovuttamien tonttien lisäksi Järvimaalta löytyy 23 yksityisten maanomistajien omistuksessa olevaa tonttia, joista osa on Alastalon mukaan jo myyty eteenpäin.

Alastalon mukaan uusi asuinalue on herättänyt kiinnostusta.

– Tonttien perään kyseltiin muun muassa Myyrmäen omakotimessuilla, jossa Nurmijärven kunta oli esillä. Vaikka omaa rantaviivaa ei ole, osalta tonteista on järvinäköala, hän kertoo.

Alastalo mukaan suurin kiinnostus sekä kunnan että yksityisten luovuttaminen tonttien suhteen kohdistuu nimenomaan Klaukkalaan. Hän uskookin, että myös Järvimaan uudet tontit käyvät kaikki kaupaksi ensi vuoden aikana.

– Nurmijärven omakotitontit ovat vielä edullisia verrattuna moneen naapurikuntaan. Esimerkiksi Tuusulan Anttilanrannan omakotitontit ovat noin kolmanneksen kalliimpia kuin Järvimaan, hän huomauttaa.

Järvimaan tonttien luovutuksessa noudatetaan nopeat syövät hitaat -periaatetta, eli tonttien varaaminen tapahtuu kunnan nettisivujen kautta nopeusjärjestyksessä.

– Olemme kokeilleet myös tonttien lunastusjärjestyksen arvontaa, mutta kokemus on osoittanut, että jatkuva haku toimii meillä paremmin, Alastalo toteaa.

Havainnekuva Järvimaan alueesta. Lähde: Nurmijärven kunta

Lue myös: Kunnan vuokraaminen tonttien suosio noussut merkittävästi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kunnan vuokraaminen tonttien suosio noussut merkittävästi4.12.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat