Paikalliset

Yli 10 vuoden perinne katkeaa, Outi Mäkelää ei nähdä tänä vuonna Linnan juhlissa – "Aika luoda omat traditiot"

ITSENÄISYYS Tämä itsenäisyyspäivä on ensimmäinen 11 vuoteen, jota Outi Mäkelä ei juhli presidentinlinnassa.

Outi Mäkelän työhuoneesta löytyy Paasikiven, Kekkosen ja Koiviston patsaat. Näistä presidenteista Mäkelä on juhlinut itsenäisyyspäivään samaan aikaan Linnan juhlissa Mauno Koiviston kanssa.

Ulla Yliherne

Nurmijärven kunnanjohtajalla Outi Mäkelällä on edessään hieman erilainen itsenäisyyspäivä. Tämä on ensimmäinen kerta 11 vuoteen kun Mäkelää ei nähdä astelemassa Linnan juhliin kauniissa iltapuvussa, viimeistellyssä meikissä ja juhlavassa kampauksessa.

– Toisaalta se, ettei tarvitse tälläytyä tuntuu jopa kivalta ajatukselta. Linnan juhlat ovat hieno ja arvokas tapahtuma, mutta niihin valmistautuminen vaatii myös paljon tekemistä, Mäkelä toteaa.

Mäkelästä tuli kokoomuksen kansanedustaja vuonna 2007. Tämän jälkeen hän on osallistunut Linnan juhliin joka vuosi.

– Yhtenä vuonna olimme Tampereella kun presidentinlinna oli remontissa. Silloin ei ollut Linnan juhlia vaan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto, Mäkelä toteaa.

Tänä vuonna kunnanjohtaja aikoo juhlistaa itsenäisyyspäivää perheen kesken nautiskellen ja luoden omia traditioita.

– Ehkä osallistun partiolaisten kirkkoon, mutta muuten nyt on aika luoda meidän perheelle omat itsenäisyyspäivän traditiot.

– Lapsi alkaa olla sen ikäinen, että haluan opettaa myös hänelle miten arvokas asia itsenäisyyspäivän takana on. Omat isovanhempanikin ovat aikoinaan olleet sodassa, ja haluan välittää myös tämän tiedon jälkipolvillemme, Mäkelä pohtii.

Vaikka Mäkelää ei nähdä presidentinlinnassa tänä itsenäisyyspäivänä paikan päällä, juhlia hän aikoo seurata kuten miljoonat muutkin suomalaiset; tv:n ääressä kotisohvalta käsin.

– Eiköhän se televisio päällä ole. Etenkin nyt minua kiinnostaa päästä kuulemaan juhlijoiden puheita. Toki paikan päällä olemme käyneet omia hyviä keskusteluja, mutta ammattitoimittajat löytävät aina mielenkiintoisia haastateltavia, jotka tuovat esille ajankohtaisia ja tärkeitä asioita, Mäkelä sanoo.

Linnan juhlien pukuloiston ihaileminen kuuluu oleellisena osana suomalaisten itsenäisyyspäiväperinteisiin. Vuosien varrella Mäkelänkin päällä on nähty toinen toistaan upeampi luomuksia.

– Jokainen minulla ollut puku on ollut omalla tavallaan hieno. Täyspitkässä syvänpunaisessa puvussa tykkäsin erityisesti väristä, Mäkelä muistelee ja viittaa vuoden 2016 juhlissa nähtyyn mekkoon, johon puvun suunnittelija Sinikka Nikander oli yhdistänyt mustaa turkista ja kettusomisteita.

– Ja viime vuotinen joutsenpuku oli kuin veistos. Moni pysähtyi katsomaan sitä.

Lue myös: Näin itsenäisyyspäivää vietetään Nurmijärvellä

Lue myös:

Tällainen on Outi Mäkelän Linnan juhlien puku – "Toivoin fantasiateemaa"

Outi Mäkelä Linnan juhliin kettusomisteissa – asu ei ole kannanotto

Outi Mäkelä tuo Cosplay-hengen Linnan juhliin

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

11 vuoden ura eduskunnassa päättyi – Outi Mäkelä aloitti kunnanjohtajana7.3.2018 06.30
Tällainen oli Outi Mäkelän viimeinen työpäivä kansanedustajana6.3.2018 13.39
Eduskunta myönsi Outi Mäkelälle eron – aloittaa kunnanjohtajana 5. maaliskuuta16.2.2018 13.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat