Paikallisurheilu

SB-Pro voittoon torsonakin – "tulipa nähtyä, että jalka kyllä riittää"

Nurmijärveläisjoukkueen värikäs viikko päättyi kotivoittoon.

SB-Pron Heidi Lirkki oli muutaman joukkuetoverinsa kanssa viime viikolla pienen myrskyn silmässä, mutta hoiteli lauantain kotipelissä taas oman ruutunsa hienosti. Hän teki nurmijärveläisten 3–0-maalin.

Suomen Salibandyliitto / Juhani Järvenpää

Valmentajapotkujen ja eettisten selvitysten sävyttämä SB-Pron liiganaisten viikko päättyi lauantaina Arkadia-hallissa voittoon Tampereen Classicista. Se oli kaksikon tämän kalenterivuoden viides kohtaaminen ja päättyi viidennen kerran nurmijärveläisten eduksi. Nyt numerot olivat 7–4 (3–1, 2–1, 2–2).

SB-Pron seurajohto oli toissasunnuntaina erottanut päävalmentaja Vesa Pulkkisen ja apuvalmentaja Petri Tuomisen. Keskiviikkona Suomiurheilu.com-sivustolla julkaistussa haastattelussa Pulkkinen väitti SB-Pron avainpelaajien pelanneen hävityssä vierasottelussa tahallaan huonosti.

Salibandyliitto selvitti Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n suosituksesta tapausta ja pyysi kirjallista selvitystä tapahtumista paitsi ex-valmentaja Pulkkiselta niin myös neljältä Pro-pelaajalta: Karoliina Kujalalta, Heidi ja Jaana Lirkiltä sekä maalivahti Tiltu Siltaselta. Selvitys ei johtanut jatkotoimenpiteisiin.

– Se oli aika absurdi väite, totesi Heidi Lirkki, joka teki Classicia vastaan joukkueensa kolmannen maalin vain 11 sekuntia Mirja Hietamäen 2–0-osuman jälkeen.

– Ne pelaajat, joita väite eniten kosketti, ovat sen verran kokeneita, ettei se varsinaista tekemistä häirinnyt. Hoidimme asian alta pois, ja minä ainakin pystyin keskittymään tähän peliin normaalisti, Heidi Lirkki sanoi.

Pitkän sairaslistansa vuoksi Pro oli todella torsona. Se joutui poikkeuksellisesti pelaamaan vain kahdella kentällisellä. Vahvuudesta puuttuivat muun muassa kapteeni Karoliina Kujala sekä maajoukkuepelaajat Silja Eskelinen ja Jaana Lirkki.

”Valmentajakaistalla” pelaajapenkin takanakaan ei nyt ollut normaalia ruuhkaa.

– Oli ihan mielenkiintoista pelata kahdella kentällisellä. Tulipa nähtyä, että jalka kyllä riittää niin itsellä kuin muillakin, Heidi Lirkki myhäili.

Jenni Torkki viimeisteli toisen erän ensimmäisellä puoliskolla kaksi maalia. Hänet palkittiin ottelun parhaana. Pro-pelaajista esiintyivät muita enemmän edukseen myös puolustajat Emma Itänen (0+2) ja Emmi Lindh (1+1), hyökkääjät Mirja Hietamäki (1+1) ja Meri-Helmi Höynälä (1+1) sekä Tiltu Siltanen, joka muun muassa torjui 5–2-tilanteessa viisi sekuntia ennen toista erätaukoa rankkarin ja esti Classicia pääsemästä mukaan peliin.

SB-Pro on nyt sarjassa toisena kaksi pistettä Porvoon Salibandyseuraa perässä. Pron kanssa tasapisteissä ovat SSRA, EräViikingit ja Koovee. Eli tasaista on. Pelit jatkuvat vasta ensi viikon lopulla. Pro pelaa perjantaina 14.12. Tampereella Kooveeta ja sunnuntaina 16.12. kotonaan sipoolaista ÅIF:ää vastaan.

Yhden pelin pesti

Lauantaina SB-Pron vastuuvalmentajana oli Jarno Kivinen.

Kivinen on ollut SB-Pron liiganaisten valmennustiimissä jo toistakymmentä vuotta.

Vasta nyt kirjattiin ensimmäinen peli vastuuvalmentajana.

Kivisen voittoprosentti vastuuvalmentajana on siis sata.

Sami Saarikoski aloitti 3.12. SB-Pron päävalmentajana.

Kivinen on Saarikosken tiimissä apuvalmentajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat