Paikalliset

Endurorata sai luvan – harrastajat pääsevät vauhtiin

Nurmijärven Moottorikerhon enduroradalla on nyt ympäristöviranomaisen lupa. Kuvituskuva.

Riitta Ketola

Nurmijärven Moottorikerho ry:n on saanut maastoliikennelain mukaisen luvan enduropyörien harjoitusradalle.

Rata sijoittuu Hyvinkään kylään kiinteistöille Sannala, Juhola ja Jussila sekä osittain kiinteistölle Ala-Periäinen.

Harjoittelurata sijaitsee Rajamäellä Hyvinkää–Karjaa -rataosuuden itäpuolella. Rata-alueen eteläpuolella on Rajamäen taajama sekä Altian tehdasalue. Pohjoispuolella on yksittäinen maatila.

Endurorata sijaitsee pääosin niin kutsutulla Ketunpesänmäellä.

Alueen lähimmät kaksi naapuria ovat noin 400 metrin päässä radasta. Seuraavaksi lähimmät neljä naapuria ovat noin 600 metrin päässä.

Nurmijärven Moottorikerholla on voimassa oleva maanvuokraussopimus Nurmijärven kunnan kanssa. Vuokrasopimus jatkuu 1. huhtikuuta 2027 asti.

Lupa-hakemuksesta jätettiin 23 muistutusta.”

Luvan harjoitusradalle myönsi Keski-Uudenmaan ympäristökeskusta edustava ympäristövalvontapäällikkö.

Maastoliikennelain mukaan moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla tapahtuvaan kilpailujen ja harjoitusten toistuvaan tai pysyvään järjestämiseen samassa maastossa on haettava lupa kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta. Nurmijärvellä ympäristönsuojeluviranomainen on Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta.

Enduropyörien harjoitusradan lupa-asia tuli vireille 6. huhtikuuta 2017. Lupahakemuksesta on sen jälkeen jätetty 23 muistutusta.

Nurmijärven Moottorikerho on antanut vuoden 2018 alussa vastineensa hakemuksesta jätettyihin muistutuksiin ja lausuntoihin sekä esittänyt niiden pohjalta muutoksia lupahakemukseen.

Muun muassa ajoaikoja on muutettu niin, että radalla saa lauantaisin ajaa kello 12–18. Alkuperäisessä lupahakemuksessa ajoaika oli lauantaisin kello 9–20. Arkisin radalla saa ajaa kello 12–20. Alkuperäisessä hakemuksessa ajoaika oli kello 9–20. Märkyyden, kuivuuden, sateen tai metsästyksen vuoksi vuosittain perutaan arviolta 40–50 ajopäivää. Alueella ei järjestetä kilpailuja.

Alueella ei järjestetä kilpailuja.”

Ratalinjaa ei viedä lainkaan alkuperäisen reittisuunnitelman korkeimmalle paikalle, vaan se jätetään noin viisi metriä sen alapuolelle. Lupaehtojen mukaan radalla saa olla kerrallaan korkeintaan 12 moottoripyörää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat