Paikalliset

"Aina löytyy apu ongelmaan kuin ongelmaan" – Miira Öhmanista Männistön Muori

Kirjava Puodin kauppias sai tunnustusta palvelualttiudestaan.

Kirjava Puodin kauppias Miira Öhman on järjestyksessään 21. Männistön Muori.

Helena Erjanti

Vuoden Männistön Muoriksi on valittu libristi ja Kirjavan Puodin kauppias Miira Öhman. Valinta julkistettiin viime lauantaina Muorin Markkinoilla Klaukkalassa.

Öhman on järjestyksessään 21. Männistön Muori.

Klaukkalan Lions Ladyt perustelevat Öhmanin valintaa sillä, että hänet tunnetaan ahkerana, erittäin palvelualttiina ja monipuolisena toiminnan naisena.

– Kysyt Miiralta mitä vaan, niin aina apu löytyy ongelmaan kuin ongelmaan, Lions Ladyista todetaan.

Öhman aloitti kirjakauppiaan uransa Kirja Kalliossa Nurmijärvellä. Työ siellä innosti hänet opiskelemaan libristiksi. Oman yrityksen hän perusti vuonna 2014.

Alkuun kauppa sijaitsi Koto-talon kellarissa, mutta siirtyi sitten Koto-talon katutasoon. Nykyisin Koto-talon tilat täyttävät Kirjava Puoti ja Cafe Kirjava.

Alusta alkaen Miira Öhman halusi jatkaa jo Nurmijärven kirjassa alkanutta taidenäyttelyperinnettä. Nykyisin Kirjavan Puodin seinillä voikin ihailla eri kuvataiteilijoiden teoksia. Tiloissa kokoontuu myös kirjapiiri.

Tiloissa on toiminut myös keskeneräisten käsitöiden kerho. Kauppiaan itsensä voi nähdä kehräävän rukillaan lankoja puotinsa tiloissa. Hän antoi työnäytteen taidostaan myös tämän vuoden Männistön Muorin joulumarkkinoilla.

Siteet Nurmijärveen ovat todella läheiset, sillä Öhman asuu Palojoella isoisänsä kotitilalla Suomelan talossa. Siellä temmeltää nyt 15 lammasta, kanoja ja muitakin kotieläimiä. Perheeseen tällä erää kuuluu aviopuoliso ja neljä omaa poikaa sekä kolme lastenlasta.

Miira Öhman pitää hyväntekeväisyyttä tärkeänä kuulumalla Lasten klinikan kummeihin. Hänen mukaansa nuorisoseuratoiminta ja vanhempainyhdistyksessä toimiminen ovat olleet mieluista vapaaehtoistyötä kauppiaan työn ohessa.

Taustaa

Ensimmäiset Männistön Muorin Markkinat pidettiin keväällä 8.3.1997.

Tapahtuma sai alkunsa, sillä nurmijärveläisille haluttiin järjestää tapahtuma Aleksis Kiven hengessä. Samalla haluttiin ottaa huomioon kansainvälinen naistenpäivä.

Vuodesta 1999 lähtien markkinat on kuitenkin pidetty lähellä joulua.

Ensimmäinen Männistön Muori valittiin 1998. Hän oli savitaiteilija Terhi Juurinen Seenat Oy:stä.

Palkinto sai alkunsa, kun Klaukkalan Lions Ladyt halusivat Eskon puumerkin rinnalle kunnianosoituksen myös naisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat