Puheenaihe

MTV: Bussihyökkäysten tekijä on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen

Keskusrikospoliisissa tutkitaan parhaillaan kahta samantapaista bussinkuljettajaan kohdistunutta hyökkäystä. – 

Tomi Ronkainen / arkisto

Keskusrikospoliisi tutkii kahta tilannetta, jossa linja-auton matkustajan epäillään hyökänneen kuljettajan kimppuun. Ensimmäinen tapaus sattui Uuraisilla Keski-Suomessa keskiviikon vastaisena yönä noin kello yhden aikaan ja toinen tapaus Loimaalla eilen iltapäivällä.

Kummassakin tapauksessa matkustajan epäillään puuttuneen linja-auton kulkuun.  

MTV Uutisten tietojen mukaan molemmissa bussihyökkäyksissä tekijänä on turvapaikanhakija, joka on saanut kielteisen päätöksen. 

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on Ylen mukaan vähäsanainen epäillyistä rikoksista. Hän sanoo, että vielä ei tiedetä, onko tapauksilla yhteyttä keskenään.

Kolehmaisen mukaan tapauksia tutkitaan liikennetuhotyön rikosnimikkeellä. Hänen mukaansa poliisi selvittää, mitä busseissa on tapahtunut.

Poliisiylijohtaja ei halua hysterisoida tapahtumia. Kolemainen perää nyt poliisille ja viranomaisille työrauhaa, ja sanoo että ei ole syytä pelkoon.

– Rikosnimikkeet ovat kohtuullisen arkipäivää, emme puhu mistään terrorismista. Tällä hetkellä viranomaiset tekevät parhaansa, jotta Suomi on jatkossakin turvallinen maa, Kolehmainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat