Paikallisurheilu

Riemua ja jännitystä ilmassa – Stara päätti voimistelijoiden kauden

Stara-tapahtumassa harrastevoimistelijoilla on mahdollisuus näyttää kauden aikana opittuja taitoja isolle yleisölle.

Kuhinaa ja kikatusta, pinnejä ja nutturoita, voimisteluvaatteita ja -välineitä, niistä on pukuhuoneet tehty ennen Stara-tapahtuman alkua.

Lämmittelyä ja ohjelman läpikäyntiä vielä viimeisen kerran ennen kuin kuuluttaja toivottaa ryhmän tervetulleeksi lavalle yleisön raikuvien aplodien saattelemana.

Pikainen kurkistus yleisöön, onhan äiti ja isä varmasti siellä, sitten esitys voi alkaa.

Nurmijärven voimistelu ja liikunta NuVoLi ry järjesti jo toisen kerran voimistelun Stara-tapahtuman Maaniitun koululla sunnuntaina 2.12.

Stara-tapahtuma on noin 6–14-vuotiaille voimistelijoille tarkoitettu tapahtuma, missä harrastevoimistelijoilla on mahdollisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja isolle yleisölle.

Myös kilpavoimistelijat ja -ryhmät voivat esiintyä Stara-tapahtumassa ja hankkia tätä kautta kullanarvoista kokemusta yleisölle esiintymisestä ja kilpailutilanteesta.

Voimistelun Stara-tapahtumissa esiintyjät saavat suorituksestaan palautteen kokeneilta ohjaajilta tai Arveilta, jotka ovat käyneet koulutuksen arviointien tekemiseen.

Stara-tapahtuman, ja merkin, taustalla on ollut ajatus kehittää voimistelutoimintaa valtakunnallisesti tukien lapsen kehitystä ja ”urapolkua” voimistelun saralla.

Merkkien sisältämät liikkeet vaikeutuvat asteittain, ja näin lapsen mielenkiintokin pysyy yllä, kun vaikeampien liikkeiden opetteleminen tapahtuu pienemmissä palasissa.

Kullanarvoisen kokemuksen lisäksi jokainen esiintyjä sai tänäkin vuonna Stara-tapahtumassa suorituksestaan raikuvien aplodien lisäksi mitalin sekä tarran passiinsa suoritettuaan vaaditut liikkeet.

Riemua ja ehkä vähän jännitystäkin oli havaittavissa, kun seuran puheenjohtaja pujotti mitalin kaulaan ja arvioija laittoi puumerkkinsä vihkoon hyväksytyn suorituksen merkiksi. Tästä oli hyvä lähteä ansaitulle joululomalle.

NuVoLi

Nurmijärven Voimistelu ja Liikunta (NuVoLi) on noin 500 jäsenen liikuntaseura.

NuVoLi kuuluu Suomen voimisteluliittoon sekä ESLU:uun (Etelä Suomen Liikunta ja Urheilu).

NuVoLi on hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.

NuVoLi:n toiminta alkoi vuonna 1950 Rajamäen Naisvoimistelijat nimellä. Sittemmin toiminta laajeni Rajamäeltä myös muihin taajamiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat