Paikallisurheilu

Unelmana Pariisin olympia-altaat – Alina Antilalle kultaa ja hopeaa ikäkausimestaruusuinneista

Alina Antila ui useita mitaleita kisoissa Lappeenrannassa.

Heikki Löfman

Nurmijärven Uinnin nuori tuusulalaisuimari Alina Antila oli hyvällä uintipäällä, kun lyhyen radan ikäkausimestaruusuinteja uitiin Lappeenrannan Uimarien järjestämänä marras-joulukuun vaihteessa.

Antila voitti kultaa T14-ikäluokan 100 metrin selkäuinnissa ja hopeaa saman ikäluokan ja saman lajin puolta pidemmällä matkalla sekä 12–15-vuotiaiden yhteiskisana käydyssä 50 metrin selkäuinnissa.

Pronssilla Antila oli 12–15-vuotiaiden 50 metrin perhosuinnissa ja päätti kisarupeamansa kuudenteen sijaan 14-vuotiaiden tyttöjen sadan metrin vapaauinnissa.

Lappeenrannan kisaan pääsi marraskuun alussa uitujen aluekilpailujen valtakunnallisten tulosten 16 parasta yksilölajeissa ja kahdeksan parasta viestijoukkuetta, joten Antila kisasi kovassa seurassa.

– Olen tyytyväinen uinteihini, mutta aivan nappiin kisat eivät kuitenkaan menneet. Aina löytyy jotain parannettavaa, Antila sanoo.

Antila on kehittynyt uinnissa ripein vedoin, sillä hän ui ensimmäisen kisansa vasta 2015 – silloin vielä Tuusulan Uimaseuran riveissä Järvenpäässä. Pohjaa on antanut aiempien vuosien sukellus- ja telinevoimistelutausta.

Antila sanoo, että lyhyt rata eli ”piikki” sopii hänellä pitkää eli ”finstaa” paremmin.

– Käännökset ja ´delffa-rit´ovat selkeästi vahvuuksiani. Siksi lyhyt rata sopii itselleni ehkä vähän paremmin.

Antilan valmentaja Marko Juvonen ei näe Antilaa kuitenkaan vain lyhyen radan tykkinä.

– Itse uintikin on mennyt paljon eteenpäin viime aikoina. Ja Alina voisi hyödyntää delfiinipotkuja vieläkin enemmän. Ne ovat hänelle hyvä ase.

Harjoitusviikko sisältää seitsemän uintikertaa ja kaksi saliharjoitusta. Sunnuntai on viikon ainoa välipäivä.

– Kavereita ehtii nähdä arkena aika vähän, viikonloppuisin sitten vähän enemmän. Se on kiva, että uintipiireistä on paljon kavereita. Ennen starttia ollaan kavereita, altaassa jokainen haluaa sitten voittaa, Antila sanoo.

Viime aikojen vahvan menestyksen myötä katse on suunnattu myös eteenpäin, sillä ensi vuodeksi Antilalla on useitakin tavoitteita.

Hänet nähdään keväällä osana ikäkausimaajoukkuetta, joka kisaa Multination-kilpailuissa Itävallassa huhtikuussa. Pari viikkoa aiemmin Antila hyppää altaaseen ensimmäistä kertaa järjestettävässä Helsinki Swim Meet -kilpailussa Mäkelänrinteen uintikeskuksessa.

– Ja kesäkauden päätavoite on päästä mukaan Azerbaidžanin Bakussa kisattaville Euroopan nuorten olympiafestivaaleille heinäkuussa, Juvonen paljastaa.

Selkäuinnin parhaaksi uintimuodokseen mieltävä Antila katsoo vieläkin kauemmas kuin vain ensi kauteen ja kesään.

– Unelmana on päästä olympialaisiin. Pariisi 2024 voisi olla aikataulullisesti mahdollinen, Antila paljastaa urheiluhaaveistaan.

Muita Nurmijärven menestyjiä

Aino Koskelo T13-sarjassa 7. sija 400 m sekauinnista, 8. sija 200 m rintauinnista, 10. sija 200 m selkäuinnista.

Aino Kuusisto T12-sarjassa: 9. sija 400 m vapaauinnista, 10. sijat 100 m perhosuinnista ja 200 m sekauinnista.

Ville-Veikko Katajisto ui yhden lajin 100 m selkäuinti P16-sarjassa, sijoitus 16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat