Puheenaihe

Alkaako nyt muovin kitkeminen toden teolla Suomessa? – Iso ruokafirma luopuu muovipakkauksista vuoteen 2023 mennessä

Yhä useammat elintarvikeyritykset luopuvat lähiaikoina muovipakkauksista. Kuvassa jätemuovivuori Fortumin kiertotalouskylässä Riihimäellä. 

Toni Forssell / arkisto

Elintarvikeyritys Raisio luopuu muovipakkauksista ensimmäisten elintarvikeyritysten joukossa. Lisäksi Raision tavoitteena on, että kaikki kuluttajapakkaukset ovat täysin kierrätettäviä.

Raision kunnianhimoisena tavoitteena on luopua kuluttajatuotteiden muovipakkauksista viimeistään vuonna 2023. Samalla varmistetaan, että kaikki kuluttajapakkaukset ovat kierrätettäviä. 

Jatkossa myös pakkausten selkeämmät kierrätysohjeet auttavat kuluttajia kierrättämään tehokkaammin. 

Jo nyt yli puolet Raision kuluttajapakkauksista on paperia tai kartonkia. Esimerkiksi kaikki Elovena-hiutaleet ja -pikapuurot on pakattu kartonkikierrätykseen sopiviin pakkauksiin ja Sunnuntai-jauhot pakataan ympäristöystävällisiin paperipusseihin.

– Luovumme muovipakkauksista asteittain. Aluksi panostamme muovipakkaustemme kierrätettävyyteen ja vähennämme muovin määrää. Päätavoitteemme on luopua kuluttajatuotteiden muovipakkauksista kokonaan viiden vuoden sisällä, kertoo Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat