Paikallisurheilu

Mestarikapteeni palasi SB-Prohon – tiukka loppukiri ei riittänyt voittoon

SALIBANDY SB-Pro joulutauolle sarjanelosena.

Elina Kujala (edessä) pääsi heti suhteellisen hyvin mukaan liigavauhtiin. Sen totesi myös ÅIF:n Karin Eriksen.

SUOMEN SALIBANDYLIITTO / JUHANI JÄRVENPÄÄ

Nurmijärveläisellä SB-Prolla oli kaksijakoinen viikonloppu naisten salibandyliigassa. Hallitseva mestari hävisi perjantaina Tampereella hienosta loppukiristä huolimatta Kooveelle 6–5. Sunnuntaina sipoolainen ÅIF sai poistua Arkadia-hallista Klaukkalasta selkeä 5–1-tappio niskassaan.

SB-Pron kannalta viikonlopussa mielenkiintoisinta oli viime kevään mestarikapteenin Elina Kujalan paluu kokoonpanoon. Tampereella hän iski heti kaksi maalia, mitkä eivät valitettavasti kuitenkaan auttaneet nurmijärveläisiä pisteille.

Sunnuntain kotipelissä Elina Kujalan tehoja ei tarvittu, kun sekä puolustaja Anu Raatevaara sekä tällä kertaa keskushyökkääjänä pelannut Heidi Lirkki iskivät kumpikin reikäpallon kahdesti sipoolaisten verkkoon ja kotijoukkue johti hieman pelin puolivälin jälkeen jo 4–0.

Vielä toisessa erässä ÅIF pääsi rikkomaan tämän kauden ensimmäisen kokonaisen ottelunsa pelanneen maalivahti Ira Moilasen nollan. Kolmannen 20-minuuttisen ainoasta osumasta vastasi Pron Laura Hietamäki.

SB-Pron sairaslista on edelleen pitkä. Niinpä kokeneen Elina Kujalan paluu on tärkeä asia, varsinkin kun nurmijärveläiset pelaavat tammikuun alussa Ruotsissa neljän maan mestarijoukkueen turnauksessa.

– Halu pelata oli tärkein syy, miksi pyörsin lopettamispäätökseni, Elina Kujala sanoi.

– Joukkueessa on ollut ikävän paljon loukkaantumisia. Taustajoukot pohtivat eri vaihtoehtoja tilanteen korjaamiseksi ja päättivät kokeilla tällaista, Pro-ikoni jatkoi.

– Oli kiva tulla takaisin. Perjantaina meillä oli hyvä viimeinen erä, ja siitä jatkoimme kotipelissä. Paikkoja olisi ollut useampaankin kuin viiteen maaliin, totesi Kujala, joka on pitänyt itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa.

– Jonkin verran olen käynyt pelaamassa salibandya ja urheillut muutenkin. Liigatempossa on tietysti monen kuukauden tauon jälkeen vähän hakemista.

Uuden päävalmentajan Sami Saarikosken lisäksi SB-Pron vaihtopenkin takana oli uutena kasvona hohdokkaan pelaajataustan omaava, valmennushommista muutaman kauden sivussa ollut Paula Jouhten.

– Saimme kotipelissä parannettua niitä asioita, mistä homma jäi perjantaina Tampereella kiinni, Jouhten totesi.

– Mutta todella ison työmäärän jouduimme jokaisen maalin eteen tekemään, kun terävyys vastustajan maalin edessä puuttui.

Liigassa on nyt lähes kuukauden mittainen tauko. SB-Pro on sarjataulukossa neljäntenä. Ottelun enemmän pelanneet EräViikingit Helsingistä ja SSRA Oulusta ovat keränneet kolme pistettä enemmän kuin Pro. Porvoon Salibandyseura on kärjessä viiden pisteen kaulalla nurmijärveläisiin. Lauantaina 12. tammikuuta Pro kohtaa kotonaan SSRA:n.

Elina Kujala

Elina Kujala, 31, on edustanut Suomessa aina SB-Prota.

Asui lapsuutensa ja nuoruutensa Rajamäellä.

Pelasi Pron liiganaisissa jo kaudella 2004–2005, nyt 12. kausi.

Kaksi naisten SM-kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia.

Pelasi kaudet 2007–2010 Sveitsin pääsarjaa.

Viidet naisten MM-kisat, joista neljä hopeaa ja yksi pronssi.

132 naisten maaottelua, jolla lukemalla Suomen tilastoykkönen.

Elinan kaksoissisko Karoliina on tällä kaudella SB-Pron kapteeni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat