Paikalliset

Tässä hän on: Hannu Metsäranta äänestettiin Vuoden nurmijärveläiseksi

Nurkkarin lukijat äänestivät kirkonkyläläisen voittoon.

Hannu Metsäranta kävi pokkaamassa Vuoden nurmijärveläinen -palkinnon.

Riitta Ketola

– Voi mahoton, kiitos tuhannesti, on ensimmäinen kommentti, kun kirkonkyläläinen Hannu Metsäranta kuulee tulleensa valituksi Vuoden nurmijärveläiseksi.

Metsäranta voitti Nurmijärven Uutisten järjestämän Vuoden nurmijärveläinen kilpailun lopulta selvällä äänten enemmistöllä.

Alunperin hän nousi kilpailuun mukaan niin sanottuna mustana hevosena, eli lukijoiden ehdotuksena. Varsinaiset ehdokkaat oli päättänyt Nurkkarin raati.

– Tästä täytyy kiittää laajaa verkostoani. Pojat sano jo joku aika sitten, että tehdään susta Vuoden nurmijärveläinen, mutta sanoin heille, että älkää nyt viittikö, en minä ole ole sen arvoinen. Mutta tähän tämä näköjään sitten ajautui, Metsäranta pohtii vaatimattomaan tyyliinsä.

Kirkonkyläläinen myöntää, että tuntuu tosi hienolta, että hänen tekemäänsä vapaaehtoistyötä arvostetaan.

Metsärannan pyyteetön puurtaminen vapaaehtoishommissa olikin perusteena monella äänestäjällä.

– Aina iloinen, auttavainen ja ahkera palomies ja reserviläinen, jota lukemattomat nurmijärveläiset saavat kiittää saamastaan avusta.

– Avuliaampaa henkilöä on vaikea edes kuvitella; oli kysyjä kuka tahansa, liikenee Hannulta aikaa ja halua auttaa. Itseään mies ei taida edes osata säästellä, kun joku apua tarvitsee, äänestäjät kuvailevat.

Kommentit voi tiivistää tähän.

– Jos meillä olisi ympärillämme Hannun kaltaisia ihmisiä enemmän, niin maailma olisi vielä parempi paikka elää.

Kilpailun toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tällä kertaa tiukka taistelu. Tällä kertaa kakkosena itsensä kiri maaliin Nurmijärven Yleisurheilun pikajuoksija Oskari Lehtonen. Röykkäläinen voitti mm. 200 metrin juoksun Suomen-mestaruuden Jyväskylässä viime kesänä.

Lehtosen äänestäjät kehuivatkin etenkin hänen urheilusuorituksiaan, mutta myös asennetta ja esikuvana toimimista.

– Oskari Lehtonen on hieno urheilija ja urheilijana tervehenkinen esimerkki myös nuorille, ja elinvoimainen ja voimaa ja terveyttä viestivä valinta edustamaan koko kuntaa Vuoden nurmijärveläisenä.

– Positiivinen nuori, menestyvä urheilija, joka tuo esille Nurmijärven positiivista ilmiötä, panostusta nuoriin ja aktiivista harrastustoimintaa kunnassa, äänestäjät kuvaavat.

Viimeisen palkintopallisijan kisassa nappasi tällä kertaa Klaukkalan suutari Tenho Kervinen. Kervinen sai kiitosta äänestäjiltä niin ammattitaidostaan kuin ystävällisyydestään.

– Ihanaa, että kylältä löytyy vielä tällainen vanhan ajan moniosaaja, mukava suutari, joka yllättää aina taidoillaan, korjaa paljon muutakin kuin kengät ja aina saa mukaan hyvät neuvot, hoito-ohjeet ja iloisen mielen.

– Muut ovat vain puhujia, mutta tässä on oikea tekijä.

Vuoden nurmijärveläinen

Vuoden nurmijärveläinen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on tehnyt Nurmijärveä tai nurmijärveläisyyttä myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Voittajan valitsivat Nurmijärven Uutisten lukijat, jotka saavat äänestää suosikkiaan esiraadin valitsemien ehdokkaiden joukosta.

Vuoden nurmijärveläiseksi on valittu aikaisemmin:

2017 bussikuski Eino, ”Eikka” Ojala

2015 peltiseppä Esko Kivi

2014 radio- ja tv-juontaja Aki Linnanahde

2013 Uotilan Rengas-Ukko

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yllättäjiä noussut mukaan Vuoden nurmijärveläinen -kisaan – vielä ehdit äänestää16.12.2018 07.40
Vuoden nurmijärveläisen äänestys käynnistyi vilkkaana – ensimmäisen viikon aikana annettu jo lähes 700 ääntä2.12.2018 08.00
He ovat ehdolla Vuoden nurmijärveläisiksi – katso ehdokkaat ja äänestä suosikkiasi24.11.2018 06.30
Vuoden nurmijärveläinen Eino Ojala: "Voitto veti sanattomaksi"11.12.2017 06.35
Voittaja on nyt selvillä! Esko Kivi on Vuoden nurmijärveläinen16.6.2015 14.15
Tällainen on ollut Aki Linnanahteen vuosi Vuoden nurmijärveläisenä10.6.2015 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat