Paikallisurheilu

SB-Pro nousi liigakakkoseksi – Suomen Cupin finaali jäi haaveeksi

SALIBANDY SB-Pro otti tärkeät pisteet ja nousi sarjakakkoseksi.

SB-Pron Mirja Hietamäki paukutti lauantaina Arkadia-hallissa pallon kolmesti oululaisvieraiden verkkoon.

Suomen Salibandyliitto/ Juhani Järvenpää

Naisten salibandyliigan hallitseva mestari SB-Pro otti vuoden ensimmäisessä sarjaottelussaan tärkeän voiton. Kärjen tuntumassa samoista sijoituksista nurmijärveläisjoukkueen kanssa tappeleva oululainen SSRA kaatui Arkadia-hallissa selkein 8–3-numeroin. Pääarkkitehtina kotivoitossa hääri kolme maalia viimeistellyt Mirja Hietamäki.

Helpon kaavan kautta eivät pisteet suinkaan Nurmijärvelle jääneet. Vieraat johtivat avauserän jälkeen 1–0. Karoliina Kujalan ja Mirja Hietamäen osumilla Pro pääsi keskimmäisellä 20-minuuttisella johtoon. Sen oululaiset vielä samassa erässä tasoittivat. Mutta kun Elina Kujala ja Heidi Lirkki siirsivät heti päätöserän alussa kotijoukkueen kahden maalin johtoon, jota Mirja Hietamäki erän puolivälissä vielä kasvatti yhdellä, olivat oululaisten eväät käytännössä syöty.

Tuloksellisesti vaikeasta alusta huolimatta Pron pelaaminen oli jo ensimmäisessäkin erässä kevään ratkaisupelejä silmällä pitäen luottamusta herättävää. Mutta tehottomuus vaivasi, kunnes tulppa sitten kolmannessa erässä kunnolla aukesi.

– Meillä on ollut pitkään sama ongelma, että peli on hallussa ja saamme paikkoja luotua, mutta emme saa viimeisteltyä. Hyvä, että saimme viimeisessä erässä tärkeät maalit tehtyä, huokasi Mirja Hietamäki, joka täydensi hattutemppunsa tyhjiin kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria.

– Pallottomana pelasimme yhtä hyvää peliä kuin Champions Cupissa, mutta nyt olimme pallollisena rohkeampia, hän vertasi toissa viikolla Ruotsissa pelattuun neljän maan mestarin turnaukseen, mistä Pro otti pronssia.

– Champions Cup -väsymyksen jälkeen meillä oli upea lähtö peliin, Pron valmentaja Paula Jouhten totesi.

– Heti ensimmäisessä erässä meillä oli tosi hyviä tilanteita. Niinhän se usein menee, ettei palkinto aina tule heti. Pitää vain jaksaa kärsivällisesti prässätä. Tuurikin pitää ansaita.

Mirja Hietamäen ohella lauantain Pro-hahmot olivat tehot 1+2 kerännyt Karoliina Kujala, takaisin liigajuoneen yhä paremmin pääsevä Elina Kujala (1+1), puolustajien ykkönen Emma Itänen sekä parin viikon päästä maajoukkueen mukana Slovakiaan MM-karsintoihin matkaava maalivahti Tiltu Siltanen.

Porvoon Salibandyseura johtaa sarjaa. SB-Pro, EräViikingit, SSRA ja tamperelainen Koovee ovat jääneet jo kahdeksan pisteen päähän, mutta kakkosena maalieron turvin olevalla Prolla on peli vähemmän pelattuna kuin porvoolaisilla. Ylihuomenna perjantaina Pro matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on lauantaina 26. tammikuuta. Silloin vastassa on lappeenrantalainen NST, joka pitää sarjassa perää.

Cup-finaali jäi haaveeksi

SB-Pro sai sunnuntaina Suomen Cupin välieräpeliin vieraakseen helsinkiläisen EräViikingit.

Vieraat voittivat numeroin 2–3 (0–1, 2–0, 0–2) ja etenivät cup-finaaliin.

Pron lohdutusosumista vastasivat Laura Hietamäki ja Nea Suominen.

SB-Pro on hävinnyt vuosi sitten käyttöönotetussa Arkadia-hallissa vasta kaksi ottelua ja voittanut neljätoista.

Molemmat tappiot on aiheuttanut EräViikingit.

Cup-finaali pelataan 16.2.

EräViikinkien finaalivastustaja selviää 26.1. pelattavassa Porvoon Salibandyseuran ja turkulaisen FBC Loiston keskinäisessä välieräkohtaamisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat