Puheenaihe

Elina, 21, otti henkilökohtaisen valmentajan salitreeniin – näin yhteistyö sujuu

Elina Heiskanen on huomannut voivansa aiempaa paremmin. Ohjatun tunnin lisäksi hän kuntoilee viikoittain itsekseen useita kertoja.

Johanna Erjonsalo

Elina Heiskanen, 21, tekee selkäliikkeitä vantaalaisella kuntosalilla. Ilmeestä näkee, että liikesarjat alkavat tehota yläselän ongelmiin.

Heiskasen henkilökohtainen valmentaja Sanna Oksanen, 48, elää vahvasti mukana tilanteessa: hän kannustaa suojattiaan ja ohjailee tämän liikeratoja.

Oksanen uskoo motivoinnissa myönteisen palautteen voimaan.

– 9, 10, 11 ja vielä kerran! Tosi hyvin pysyy paketti kasassa, Oksanen kehuu.

Kuntosaliharrastaja Heiskanen palkkasi Oksasen ohjaajakseen muutama viikko sitten, koska koki, ettei pääse omin avuin tavoitteeseensa. Heiskanen uskoi myös, että fysioterapeuttina toiminut kokenut valmentaja pystyy räätälöimään hänelle tehokkaan ohjelman.

– Minulla on ongelmia kroppani kanssa, enkä tiennyt, miten niitä pitäisi itse hoitaa.

Helsinkiläisnaista vaivaavia kehon ongelmia selittävät perimä ja kuormittava katutanssiharrastus.

– Nivelet pettävät ja on lihasheikkoutta, hän kuvaa.

Heiskanen kertoo olevansa erittäin motivoitunut ja haluavansa saada kropan kuntoon. Jos terveysprojektia kuitenkin yrittää edistää yksin, voi väsyneenä tulla heikkoja hetkiä, jotka vesittävät projektia: kuntoilu ja terveellinen ruoka eivät silloin välttämättä maistu.

Näissä tilanteissa henkilökohtaisesta valmentajasta on suuri apu, koska hän voi estää repsahtamisen.

– Lähetän Elinalle ohjeita Whatsappin kautta päivittäin. Jos tulee ongelmia, voin vaikuttaa niihin heti, Oksanen kertoo.

Parivaljakko tapaa toisensa Fit Tammistossa kerran viikossa. Projekti on vasta alussa, eikä Heiskanen vielä tiedä, kuinka pitkään hän aikoo valmentajan kanssa harjoitella.

Heiskanen on kuitenkin jo huomannut voivansa aiempaa paremmin. Ohjatun tunnin lisäksi hän kuntoilee viikoittain itsekseen useita kertoja.

Oksasen mukaan hänen tärkein motivointikeinonsa on "herätellä ihmisiä". Hän motivoi asiakkaitaan kertomalla, miten hän itse onnistui omassa elämänmuutoksessaan.

– Toteutin elämäntaparemontin, laihdutusprojektin, vuosia sitten, joten tiedän, miten tavoitteissa voidaan pysyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat