Urheilu

Koivun takapakki toi Granlundin alkupisteeseen – ”Huippupelaajaa kaivataan”

Mikael Granlund

MTV:n uutisvideo

Jääkiekkoilija Mikael Granlund pelaa nyt roolissa, johon häntä NHL:n Minnesota Wildissa alun alkaen kaavailtiin. Tarina ei ole silti sujunut käsikirjoituksen mukaan. 

Kun Granlund aloitti Pohjois-Amerikassa kuusi ja puoli vuotta sitten, hänen oli määrä alkaa kasvaa joukkueen ykköskeskushyökkääjäksi, Mikko Koivun manttelinperijäksi. Neljän epäonnistuneen kauden jälkeen tulosta alkoi vihdoin syntyä – laitahyökkääjänä.

Siirtyminen takaisin keskelle tuli ajankohtaiseksi ikävän sattumuksen kautta. Koivun loukkaannuttua Granlund on pelannut nyt kaksi ottelua Wildin ykkössentterinä laidoillaan Zach Parise ja Charlie Coyle.

– Ihan hauskaahan se on ollut, Granlund sanoi sunnuntaina Wildin hävittyä vieraissa New York Islandersille 1–2.

– Itselleni ei ole oikeastaan edes väliä, pelaanko laidassa vai keskellä. Sentterinä pystyy tietenkin käyttämään tilaa enemmän hyväkseen. Teemme kolmikolla joukkueen eteen töitä tasapuolisesti. Pari peliä vasta on näin menty, katsotaan, miten tästä eteenpäin.

Koivu on näytellyt merkittävää roolia Wildin joukkueessa ja pukukopissa jo kaudesta 2005–2006 alkaen. Kolmesta ottelusta ilman Koivua on tullut yksi voitto.

– No, kapteeni on poissa. Kyllä se, mitä hän jäällä tekee, on iso palanen joukkuetta. Hän antaa kaikille esimerkkiä. Totta kai huippupelaajaa kaivataan.

– Välillä olemme pelanneet ihan hyvin, mutta aika ailahtelevaa on ollut. Pari tosi tärkeää pelaajaa on loukkaantuneina tällä hetkellä. Se vähän näkyy. Vielä on kuitenkin kautta jäljellä, ja playoff–taisto käy kuumana, Granlund toteaa.

NHL:ssä siirtoaikaa on jäljellä pari viikkoa. Koivu ei pelaa enää tällä kaudella, ja luottopuolustaja Matt Dumban paluu on hämärän peitossa. Granlund ei ota kantaa, pitäisikö Wildin lähteä siirtomarkkinoille.

– Mä vaan pelaan.

Pasi Tuominen, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat