Puheenaihe

Ministeri haluaa vastaanottokeskuksiin Suomi-testin – "Nämä opetukset on sisäistettävä"

Sisäministeri Kai Mykkänen.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) haluaa, että jokainen vastaanottokeskuksissa asuvan turvapaikanhakija suorittaisi tietokonepohjaisen kurssin. Kurssin avulla varmistettaisiin, että suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöt on sisäistetty.

Jo nyt vastaanottokeskuksissa suoritetaan yhteiskunnan peruskurssi.

– Tällaiselle kurssille osallistuminen ei kuitenkaan yksin riitä vaan on tarpeen myös varmistaa, että kurssin opetukset on sisäistetty. Tämän takia haluamme pilotoida valtion vastaanottokeskuksissa tietokonepohjaisen kurssikokeen, kertoo Mykkänen.

Tiedot kurssista merkittäisiin automaattisesti järjestelmiin, joten se myös helpottaisi vastaanottokeskusten työntekijöiden valvontaa. 

Kurssikoe mahdollistaisi edelleen vastaanottokeskusten erilaiset hyväksikoetut kurssin suoritustavat. 

Kurssi suoritettaisiin jatkossakin tavallisesti ryhmässä tulkin välityksellä ja teemainfot olisivat asiakkaiden saatavilla kirjallisesti eri kieliversioina. 

Kurssi koostuu asiakkaille annettavista ohjaajien, terveydenhoidon ja sosiaalipalveluiden alkuinfosta sekä teemakokonaisuuksista, jotka käsittelevät kulttuuria ja yhteiskuntaa, lainsäädäntöä, tasa-arvoa ja seksuaalisuutta, työtä Suomessa sekä yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä.

Lisäksi suomalaisen yhteiskunnan peruskurssille sisällytetään joulukuussa 2018 valmistunut Oulun vastaanottokeskuksen sekä poliisihallituksen ja poliisiammattikorkeakoulun yhteisessä Turva -hankkeessa tuottama videosarja, joka kertoo perusoikeuksista, rikoslaista ja rikosten seuraamuksista turvapaikanhakijoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat