Paikalliset

Penkkarirekat ajelulla torstaina – täältä voit bongata Nurmijärven abit

Torstaina on taas luvassa karkkisadetta ja karnevaalihenkeä, kun abiturientit viettävät penkinpainajaisia. Kuva Arkadian penkkareista viime vuodelta.

Riikka Jokinen

Nurmijärveläisillä on mahdollisuus päästä tällä viikolla aistimaan penkkaritunnelmaa, kun paikalliset lukiot järjestävät penkinpainajaiset torstaina.

Penkkareissa tunnelma on perinteisesti kuin karnevaaleissa, sillä tapahtuma on abiturienteille viimeinen mahdollisuus irroiteilla ennen lukulomaa ja valmistautumista kevään ylioppilaskirjoituksiin.

Kirkonkylällä Nurmijärven Yhteiskoulun lukiossa abeilla on torstaina ensin oman koulun oppilaille suunnattu abishow ja sen jälkeen abiturientit kiertävät koulun luokkia.

Ulosheitto alkaa klo 12. Sitä voi seurata koulun edessä Pratikankujan puolella.

Perinteiselle penkkariajelulle lähdetään koululta n. klo 13. Ensimmäisenä rekat suuntaavat Maaniitun koululle ja sen jälkeen toinen rekka käy Lukkarilla ja toinen Kivenpuiston koululla. Takaisin koululla rekat ovat arviolta n. 13.45.

Klaukkalalaisen Arkadian yhteislyseon abiturientit tekevät hieman pidemmän rekkalenkin, joten myös lähtö tapahtuu vähän aiemmin. Arkadian abit lähtevät penkkariajelulle klo 11.15 Arkadia-hallin parkkipaikalta, (os. Lepsämäntie15). Rekat suuntaavat ensin Urheilupuiston koululle ja Klaukkalan koululle. Noin klo 11.30 rekat pysähtyvät Mäntysalon koululla, n. klo 11.45 Isoniitun koululla, n. klo 12 Syrjälän koululla ja n. klo 12.05 Harjulan koululla. Rekat palaavat Arkadia-hallin parkkipaikalle n. klo 12.15.

Rajamäen lukion penkkaritunnelmaa on mahdollista nähdä koulun pihalla n. klo 12.15 eteenpäin, kun koululla alkaa abien ulosheitto. Abit eivät järjestä virallista penkkariajelua, mutta kiertävät aamun aikana oma-aloitteisesti moikkaamassa lähikoulujen oppilaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Diskokuningas ja kajahtanut urheilutyyppi 80-luvun viboilla" – tältä näytti Nurmijärven Yhteiskoulun penkkareissa15.2.2018 16.52
Pörriäisistä merikapteeniin – katso kuvat Rajamäen penkkareista15.2.2018 16.40
"Abiturientti on ilmiö" – näin Arkadian abit juhlivat penkkareitaan, katso kuvat!15.2.2018 13.17
Penkkareita juhlittiin vauhdikkaasti Nurmijärven eri lukioissa – katso kuvat16.2.2017 14.30
Näin penkkareita juhlittiin Nurmijärvellä – katso kuvat18.2.2016 13.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat