Puheenaihe

Kumpaan ryhmään sinä kuulut? – Pitsayritys tutkitutti kuinka moni syö pitsasta reunatkin

Tämän syöjä kuuluu vähemmistöön.

Mia Lindström

Pitsoja kotiin toimittava yritys kyseli asiakkailtaan pitsansyöntitapoja. Toisin kuin monesti luullaan, peräti 88 prosenttia vastaajista ilmoitti syövänsä myös pitsan reunat. 12 prosenttia jättää ne syömättä.

Sen sijaan vastaajat jakautuivat melkein tasan kahtia, kun kysyttiin, miten he aloittavat pitsan syönnin. Niukka enemmistö eli 53 prosenttia aloittaa pitsan syömisen keskeltä ja 47 prosenttia reunoilta.

Ehkä tämäkin on yllätys, mutta 82 prosenttia syö pitsan käsin. Vain 18 prosenttia turvautuu aterimiin.

Monet tykkäävät tehdä pitsan syömisestä mukavan rentoutushetken. Jopa 72 prosenttia vastaajista katselee syödessään elokuvia tai sarjoja. Ja tietysti: yli puolet kertoo syövänsä kotiin tilattua ruokaa sohvalla.

Pitsa on ruoka, johon voi yhdistellä mielikuvituksekkaasti erilaisia raaka-aineita. Kyselyyn vastanneet nimesivät ideoitaan siitä, mitkä voisivat olla seuraavia pitsatrendejä. Kannatusta saivat laajalti kotimaisiin klassikkoruokiin ja suomalaisiin makuihin pohjautuvat pitsat, kuten kalakukkopitsa, särkipitsa, karjalanpaistipitsa ja savukalapitsa, sekä makeat pitsat, kuten mustikkapiirakkapitsa, vaahtokarkkipitsa ja leipäjuustopitsa.

Myös halloumia, kimchiä ja sushia ehdotettiin pitsan täytteeksi, ja monet toivoivat uudenlaisia vegaanisia pitsoja sekä pitsaa kukkakaalipohjalla.

Helmikuussa toteutettuun kyselyyn vastasi yli 4 000 yrityksen asiakasta ympäri Suomea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat