Puheenaihe

Hallitus päätti: Poliisille 1,6 miljoonaa euroa seksirikosten torjuntaan, turvapaikanhakijat tiukkaan testiin – "On tärkeä suojella lapsia ja nuoria"

Kuvituskuva.

Poliisi on saamassa 1,6 miljoonaa euroa seksuaalirikosten torjuntaan. Ennalta estävää työtä tehostetaan erityisesti internetissä. Hallitus päätti lisätalousarvion esityksistä perjantaina.

–  Meidän on erityisen tärkeä suojella lapsia ja nuoria. Pyrimme tekemään internetistä entistä turvallisemman lapsille ja puuttumaan nykyistä tehokkaammin lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin, sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoo sisäministeriön tiedotteessa.

Hallituksen esittämä määräraha mahdollistaa kahden nettipoliisin palkkaamisen jokaiselle poliisilaitokselle. Lisärahalla poliisi pystyy nykyistä paremmin havaitsemaan, puuttumaan ja torjumaan internetissä tapahtuvaa seksuaalirikollisuutta, kuten esimerkiksi niin kutsuttua grooming-ilmiötä.

Lisäksi hallitus esittää 250 000 euroa suomalaisen yhteiskunnan peruskurssikokeelle. Oulun ja Joutsenon vastaanottokeskuksessa turvapaikanhakijoille järjestetään koe, johon kuuluu myös seksuaalioikeuksien valistus.

– Kurssin oheen kehitettävän tietokonepohjaisen kurssikokeen avulla voimme varmistaa, että turvapaikanhakija on ollut hereillä kurssilla ja ymmärtänyt tosiaan kurssin sisällön ja suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöt, ministeri Mykkänen toteaa.

Maahanmuuttovirastolle esitetään 2,2 miljoonaa euroa turvapaikkapäätöksentekoon. Tarkoitus on nopeuttaa turvapaikkahakemusten ruuhkautunutta. käsittelyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat