Puheenaihe

Viha purkautui: perussuomalaisten konkari loikkasi sinisten leiriin – syynä "nöyryyttävä ja ala-arvoinen kohtelu"

Perussuomalaisten naisten pitkäaikainen puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen jättää perussuomalaiset ja liittyy Siniseen tulevaisuuteen.

Leppänen kertoo päätöksensä syntyneen pitkän harkinnan jälkeen.

– Päätökseeni vaikutti suuresti 20 vuotta johtamani perussuomalaisten naisjärjestön nöyryyttävä ja ala-arvoinen kohtelu viime aikoina. Puolueen johto ilmoitti ennen joulua, että se mahdollisesti jäädyttää puolueen naisjärjestön puoluetuen maksamisen ja käyttää rahat vaalimainontaansa, vaikka puoluetuesta viisi prosenttia on lain mukaan kiintiöity puolueiden naisjärjestöille. Huolimatta siitä, että puolueen ikävä hanke ei onnistunut, paha maku jäi suuhun, Leppänen sanoo tiedotteessa.

Hän kertoo miettineensä puolueen hajaannuksesta lähtien, että puolue ei ole enää se sama perussuomalainen puolue, johon hän aikanaan liittyi.

– Monet ihmiset ovat selkeästi muukalaisvihamielisiä, ja en pidä siitä. Puolueen lehti on nykyään täynnä maahanmuuttopolitiikkaa. Asia on liikaa esillä ja en edes halua avata lehteä enää. Mielestäni jokainen ihminen on arvokas huolimatta ihonväristään. Suomen ongelmat eivät ratkea pelkällä maahanmuuttajien haukkumisella. Hajaannuksen jälkeen puolueen julkinen agenda on merkittävästi yksipuolistunut, Leppänen näkee.

– Jätän puolueen vihaisena, mutta samalla jään kaipaamaan monia pitkäaikaisia ystäviä, jotka ovat rakentaneet kanssani niin naisjärjestöä kuin puoluettakin. Toivon että moikkaamme vielä, kun tapaamme. Päätös ei syntynyt hetkessä ja siihen johti moni viimeaikainen tapahtuma. Minulle tämä oli ainoa mahdollinen ratkaisu, hän jatkaa.

Siniseen tulevaisuuteen liittyvä Leppänen asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat