Paikallisurheilu

SB-Pro uuteen sijoitussarjaan kakkospaikalta – Kujalan kaksoset tehokkaina

SB-Pro jatkaa kolmen parhaan sijoitusotteluihin kakkospaikalta.

Kaksoissiskokset Karoliina (vas.) ja Elina Kujala panivat lauantaina Arkadia-hallissa tuulemaan.

Matti Hannula

SB-Pro päätti naisten salibandyliigan varsinaisen runkosarjan murskaavaan 10–2-kotivoittoon lahtelaisesta Pelicans SB:stä. Näin nurmijärveläiset tulivat voittaneeksi jokaisen vastustajansa vähintään kertaalleen. Lauantaina Arkadia-hallissa pelatussa ottelussa nähtiin toisen erän alussa Elina ja Karoliina Kujalan kuuden minuutin mittainen näytös. Sen aikana kapteeni-Karoliina laittoi reikäpallon kaksoissiskonsa Elinan syötöistä kolmesti lahtelaisten pömpeliin. Karoliina Kujalan hattutemppuun kului tarkalleen ottaen aikaa 6.01. Sen jälkeen peli oli 5–1 ja sarjapisteiden kohtalo käytännössä ratkaistu. Kotivoitto oli Prolle liigassa jo kuudes peräkkäinen.

– Tärkeä voitto sekä henkisesti että pisteiden vuoksi, Karoliina Kujala sanoi eikä varmuudella muistanut, oliko koskaan aiemmin tehnyt kolmea maalia yhtä rivakalla aikataululla.

Pisteet ottelusta olivat tärkeät siksi, että ennen pudotuspelejä pelattava kolmen parhaan joukkueen sijoitussarja starttaa runkosarjan pisteistä ja Pro on nyt vain yhden pisteen Porvoon Salibandyseuraa perässä.

– Sijoitussarja on ihan kiva kokeilu. On hyvä päästä pelaamaan kovia pelejä ennen pudotuspelejä, kippari Kujala totesi.

– Tavoite tietysti on, että lähdemme paalupaikalta pleijareihin. Pelillinen suunta näyttää olevan oikea.

Kujalan siskokset ainakin tuntuvat olevan iskussa: edellisessä pelissä EräViikinkien vieraana Karoliina teki kaksi todella tärkeää maalia, joissa molemmissa Elina oli syöttäjänä. Lauantain kotipelissä Elina syötti myös Mirja Hietamäen viimeistelemän 1–0-ylivoimaosuman, joten hänen saldonsa oli 0+4. Mirja Hietamäki teki Pron maaleista kaksi, kuten myös Heidi Lirkki ja Jenni Rautanen. Kerran maalasi puolustaja Anu Raatevaara. Raatevaaran kollega Ina Leminen keräsi kaksi syöttöpistettä.

– Pelicansin ensimmäinen maali meni sisään vastustajan hyökkääjän pään kautta. Toisessa tuli paha virhe ylivoimapelissä. Mutta kaiken kaikkiaan puolustuspelaaminen oli ok, kommentoi Pron päävalmentaja Sami Saarikoski.

Sijoitussarjan hän näkee palvelevan enemmän maajoukkuetta kuin seurajoukkueita.

– Mutta onhan toki kivempi pelata kovia otteluita kuin tällaisia 10–2-pelejä. Sitä paitsi runkosarjavoitosta seuralle maksettavan rahapalkinnon saaja määräytyy sijoitussarjan jälkeisen sijoituksen perusteella, ja meillä on siis siihen yhä mahdollisuudet. Pelillinen itseluottamuksemmekin on noussut huimasti juuri sopivasti, kun kevään ratkaisupelit ovat edessä, Saarikoski myhäili.

Uusi systeemi

Naisten salibandyliigassa pelataan ensimmäisen kerran runkosarjan jälkeen sijoitusottelut ennen pudotuspelejä.

Joukkueet sijoilta 1-3 eli PSS, SB-Pro ja SSRA (sijoitussarja A) sekä joukkueet sijoilta 4-6 eli EräViikingit, Koovee ja TPS (sijoitussarja B) pelaavat kolmen joukkueen ryhmissään kaksinkertaisen sarjan ratkaistakseen lopulliset sijoitukset.

Runkosarjan pisteet siirtyvät sijoitussarjoihin.

Sijoitussarja A:ssa PSS:lla on 41, SB-Prolla 40 ja SSRA:lla 36 pistettä.

SB-Pro aloittaa sijoitussarjan la 2.3. Porvoossa PSS:n vieraana.

Pron kotiottelut sijoitussarjassa: su 3.3. klo 17 Pro-SSRA ja su 10.3. klo 17 Pro-PSS.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat