Paikallisurheilu

Oskari Lehtonen mukana MM-viestijoukkueessa

Oskari Lehtonen on jo monet vuodet valmentautunut Vesa Sjöstedtin valvovan silmän alla.

Matti Hannula

Nurmijärven Yleisurheilua edustava Oskari Lehtonen pääsee edustamaan Suomea toukokuussa Yokohamassa Japanissa kilpailtaviin viestinjuoksun MM-kisoihin.

Kaikkiaan Suomen Urheiluliitto nimesi joukkueeseen kuusi pikajuoksijaa.

Lehtosen lisäksi joukkueessa ovat Lehtosen kanssa viime kesänä Berliinin EM-kisoissa 4 x 100 metrin SE:n 38,92 juosseet Eetu Rantala, Otto Ahlfors ja Samuel Purola sekä Roope Saarinen ja Ville Myllymäki.

Kuusikosta Purola on talven kotimaan 60 metrin tilastoykkönen ennätyksellään 6,67. Hän voitti Kuopion SM-halleissa 60 metrin mestaruuden, Ahlfors oli toinen, Rantala kolmas ja Myllymäki neljäs. Viime viikonvaihteessa Purola eteni EM-hallikisoissa 60 metrin välieriin ja oli erässään kuudes ajalla 6,74, jolla ei menty loppukilpailuun.

Lehtonen voitti Kuopiossa 200 metriä pitkien halliratojen ennätyksellään 21,33 ja Roope Saarinen oli toinen.

– Tämä oli sikäli helppo valinta, että nämä kuusi juoksijaa ovat olleet hallikauden kovakuntoisimmat sprintterit, kuten SM-halleissa nähtiin. Lopullinen Yokohamassa juokseva nelikko valitaan vasta paikan päällä, eli kukaan näistä juoksijoista ei lähtökohtaisesti ole varamies, MM-viestijoukkueen valmentaja Petteri Jouste sanoo SUL:n tiedotteessa.

MM-viestit juostaan Yokohamassa 11.–12. toukokuuta. Kisojen avauspäivänä kilpaillaan alkuerät ja toisena päivänä juostaan A- ja B-finaalit. Panoksena pikaviestin 10 parhaalle joukkueelle on suora paikka syksyllä Dohassa käytäviin MM-kilpailuihin.

– Juoksijoilla on vahva usko siihen, että MM-kisapaikka on Yokohamassa juostavissa, Jouste sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat