Paikallisurheilu

SB-Pro nyt vankasti naisten liigan kärkipaikalla – Ira Moilanen hoiteli haasteen

SALIBANDY SB-Pro nyt vankasti naisten liigan kärkipaikalla.

Nuori Ira Moilanen kantoi mainiosti torjuntavastuun SB-Pron sunnuntaisessa kotiottelussa.

SUOMEN SALIBANDYLIITTO / JUHANI JÄRVENPÄÄ

SB-Pro aloitti mainiosti naisten salibandyliigan ylimmän kastin sijoitussarjan. Lauantaina se nousi sarjataulukon kärkipaikalle kukistamalla vieraissa Porvoon Salibandyseuran 5–4.

Sunnuntaina nurmijärveläiset vankistivat asemaansa 4–2-kotivoitolla oululaisesta SSRA:sta. Samalla varmistui, että SB-Pro pääsee pudotuspeleihin vähintään kakkospaikalta.

Viikonlopun tehopelaaja oli molemmissa otteluissa kahdesti maalannut Mirja Hietamäki. Kaksoissisko Laura Hietamäki syötti Mirjan neljästä maalista kolme ja viimeisteli itse Arkadia-hallissa läpiajosta nätisti 2–0-osuman. Jaana Lirkki onnistui molempina päivinä maalinteossa kerran. Lauantaina hän laittoi pallon ”Pessin” pömpeliin jo toisella peliminuutilla ja iski sunnuntaina viitisen minuuttia ennen summeria loppunumerot.

Tavoitteena on tietysti haastaa Tiltua ihan tosissani.

Lauantaina Pron torjui totutusti voittoon Tiltu Siltanen, mutta sunnuntain kotiotteluun nurmijärveläisten valmennusjohto laittoi maalille Ira Moilasen. Hän on tällä kaudella ollut vain kahdesti aiemmin aloittavana maalivahtina, molemmilla kerroilla vastustaja oli tyvipään ryhmä.

– Jännitti, myönsi Moilanen, 19, joka päästi taakseen kaksi SSRA:n maaliruiskun Sanna Ristelin laukomaa palloa, mutta piti muut oululaiset nollilla.

Pelipäivän vastaisen yön unet eivät sentään olleet jännityksestä häiriintyneet.

– Kymmenisen tuntia nukuin, Moilanen kertoi.

– Peli oli nopeatempoinen ja vaikea. Ne kaksi takaiskua tietysti harmittavat, Suomen U19-tyttöjen maajoukkueessa viime keväänä MM-hopeaa saavuttanut Moilanen totesi.

Seurajoukkueessa hän on pääosin saanut tyytyä seuraamaan vaihtopenkiltä ykköstorjuja Siltasen edesottamuksia. Nyt Moilanen näytti, että käyttöä olisi vaativammissakin koitoksissa.

– Tavoitteena on tietysti haastaa Tiltua ihan tosissani.

– Suunnitelmien mukaan meni, totesi Pron päävalmentaja Sami Saarikoski tuplapeliviikonlopusta.

Hän oli erityisen tyytyväinen siitä, että Pron verkkoon tehtiin täysillä kentällisillä viikonlopun kahdessa pelissä vain kolme pelitilannemaalia. Tiukka ja kovavauhtinen Porvoo-peli painoi joka tapauksessa silmin nähden kintereissä sunnuntaisessa kotipelissä. Etenkin Pron kokemattomammalta kaartilta nähtiin turhan paljon huonoja ja hätäisiä ratkaisuja.

– Porvoossa kuormitimme osaa pelaajista tietoisesti enemmän, jotta olisimme valmiita, kun pudotuspelit alkavat. Ihan ok se meni, mutta virheitä tulee vielä ihan liikaa, Saarikoski myönsi.

Tulevana sunnuntaina kello 17 SB-Pro kohtaa kotonaan Arkadia-hallissa Porvoon Salibandyseuran. Voitto varmistaisi nurmijärveläisten paalupaikan pudotuspeleihin. Tällöin viimeinen sijoitussarjapeli, 16.3. Oulussa pelattava SSRA–SB-Pro, jäisi merkityksettömäksi.

Ira Moilanen

19-vuotias maalivahti.

Pelinumero 99.

Asuu tällä hetkellä Keravalla, muuttamassa Espooseen.

Harrasti aiemmin yleisurheilua.

Aloitti salibandyn 2013.

Ensimmäinen salibandyseura Blackbirds United, Kerava.

SB-Pron Liiganaisissa kaudesta 2015–16.

1 SM-kulta, 1 hopea, 1 pronssi.

Runkosarjassa 2018–19 kolme ottelua.

Torjuntaprosentti 87,50, jolla hän on maalivahtitilaston ykkönen.

Sijoitussarjassa tähän mennessä yksi ottelu, torjuntaprosentti 90,48.

Suomen U19-tyttöjen MM-hopeajoukkueessa 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat