Paikalliset

Nastakengät eivät kuulu kuntoportaisiin – "Saa nähdä, joudutaanko portaita uusimaan"

Kuntoportaissa näkyy nyt, että monet kuntoilijat ovat kulkeneet portaissa nastakengillä.

Riikka Laine

Nurmijärven kunnan liikuntapäällikkö Antero Lempiö on ilahtunut Klaukkalan Tornimäen kuntoportaiden saamasta suuresta suosiosta. Portaat ovat jo olleet kovassa käytössä, vaikka ne avataankin virallisesti vasta toukokuussa.

Lempiö kuitenkin harmittelee, että monet kuntoilijat ovat kulkeneet portaissa nastakengillä, ja se on aiheuttanut jo portaisiin halkeamia.

– Saa nähdä, joudutaanko portaita uusimaan tämän vuoksi.

– Toivoisin, että ihmiset käyttäisivät maalaisjärkeään, eikä nastakengillä mennä portaisiin ja sauvoihin laitetaan tupit, jos niitä käytetään. Puu ei kestä piikkejä, Lempiö muistuttaa.

Lempiön mukaan paikalle tulevaan isompaan infotauluun tulee portaiden pelisäännöt ja hankkeessa mukana olevat yritykset. Sponsoreiden hankinta (NU 2.3.) on kuitenkin vielä kesken, joten myöskään ohjetaulua ei ole vielä päästy työstämään. Se tullee paikalle huhtikuussa.

Hän toivoo kuitenkin, että jokainen käyttäjä arvioisi myös itse, mikä on soveliasta ja mikä ei.

Lempiö muistuttaa, että loppuviikoksi luvatut lumikuurot kannattaa myös huomioida. Jokainen liikkuu portaissa omalla vastuullaan ja lumisateiden jälkeen portaat voivat olla liukkaat.

Talvikunnossapitoa portaissa ei ole, eikä sitä tule olemaan seuraavinakaan talvina. 

Talvikunnossapidon puuttuminen on kuntoportaissa varsin yleistä. Sitä ei ole esimerkiksi Helsingissä tai Keravallakaan, joten käytäntö on sen osalta sama niin Keinukalliossa kuin Paloheinässä.

Myös nastakenkien osalta ohjeistus on sama niin Paloheinän kuin Keinukallionkin portaissa, eikä kumpiinkaan portaisiin saa kiivetä nastat jalassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koirien ulkoilutus kuntoportaissa jakaa mielipiteet – Helsingissä sallittu, Keravalla kielletty6.3.2019 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat