Vaalit

Vaalijopo valmiina matkaan – Riikka Raekannaksen vaaliteemat liittyvät perhearkeen, perusopetukseen ja liikuntaan

Riikka Raekannaksen vaalijopon ketjut on jo rasvattu. Piean eduskuntavaaliehdokas suihkaisee jopollaan kuntalaisia tapaamaan.

-

Metsäkyläläinen Riikka Raekannas kertoo olleensa aina monessa mukana.

– Minulla on aina ollut suuri kiinnostus vaikuttamiseen, yhdessä tekemiseen, ideoimiseen, kehittämiseen ja epäkohtien korjaamiseen, hän kertoo.

Raekannaksella on tälläkin hetkellä useita luottamustoimia muun muassa kuntapolitiikassa, kylä- ja vanhempainyhdistyksessä sekä urheilun puolella.

Riikka Raekannas on nyt ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan. Hän edustaa keskustapuoluetta.

Raekannas asettui ehdolle, koska on kunnallisessa päätöksenteossa huomannut yhä useammin valtiovallan päätösten ohjaavan myös kunnallista päätöksentekoa.

Tärkeintä vaaliteemaa kysyttäessä Raekannas vastaa, ettei perheenjäseniäkään voi laittaa mieluisuusjärjestykseen. Kaikki ovat rakkaita omalla persoonallisella tavallaan.

– Minulle vaaliteemat ovat perhearjen turvallisuus, perusopetus oppimisen kivijalkana sekä liikuntapolitiikan arvon ymmärtäminen kansanterveyden edistämisessä.

Raekannas muistuttaa ennaltaehkäisevään toimintaan panostamisen tärkeydestä, sillä se on aina talouspoliittisesti ja yksilön näkökannalta edullisempaa kuin korjaava toiminta.

Kansanedustajaehdokas kaipaa eduskuntaan optimisteja, jotka kiinnostaa muutos ja se, miten maailma todella makaa. Hän peräänkuuluttaa myös yhteistyökykyä sekä taitoa kuulla, kuunnella ja tulla kuulluksi.

– Hyvä edustaja ei ole pintaliitäjä, eikä hän yritä miellyttää kaikkia. Kansanedustajiksi tarvitaan rohkeita ja ennakkoluulottomia ihmisiä, joilla on poltetta sydämessä, mutta jalat tiukasti maassa. Maalaisjärjestä tuskin on haittaa.

Riikka Raekannas toteaa, ettei kansanedustaja ole vain oman asuinalueensa puolesta puhuja. Kokonaisuuden ymmärtäminen on tärkeää.

– Kehyskuntien elinvoimaisuuden säilyttäminen ja turvaaminen on tärkeää. Nurmijärven kuten muidenkin kehyskuntien sijainti lähellä pääkaupunkiseutua ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet on nostettava esille ja niiden puolesta puhuttava. Raekannas haluaa myös hillitä valtionosuuksien leikkauksia.

– Valtionosuuksien leikkaukset merkitsevät kunnissa heikompia palveluita ja pidemmällä aikavälillä myös kuntaveron korotuksia.

Raekannaksen vaalityössä korostuvat yhdessä tekeminen, ilo ja positiivisuus.

Ehdokkaan vaalijopon ketjut on jo rasvattu ja vihreä jopo sotkee liikenteeseen heti kun kevätaurinko paljastaa asfaltin.

– Moikataan siis kun tavataan.

Nurmijärven Uutiset esittelee kaikki 16 nurmijärveläistä eduskuntavaaliehdokasta ennen vaaleja.

Riikka Raekannas

Asuu Metsäkylässä.

Perhe: Aviomies, 4 alakouluikäistä lasta ja yksi hännänheiluttaja.

Ammatti: Sairaanhoitaja, yrittäjä.

Koulutus: Sairaanhoitaja amk.

Poliittiset luottamustoimet: Kunnanvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen, kunnanhallituksen varajäsen sekä hus-valtuuston jäsen.

Muut luottamustoimet: Pj. vanhempainyhdistyksessä ja urheiluseurassa, kyläyhdistyksen hallituksen jäsen.

Edustaa Suomen Keskustaa.

Motto: Kun tehdään, tehdään kunnolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat