Paikalliset

Nurmijärven lukioita esitetään yhdistettäväksi – yhteinen hallinto 2020?

KOULUTUS Hallinnollinen yhdistäminen tapahtuisi ensi vuonna.

Nurmijärven Yhteiskoulun lukiolla ja Rajamäen lukiolla on ollut uusi yhteinen rehtori jo tammikuun alusta lähtien, kun Heidi Handolin-Kiilo aloitti molempien lukioiden rehtorina.

Nurmijärven kunta esittää nyt Rajamäen lukion ja Nurmijärven yhteiskoulun lukion hallinnollista yhdistämistä. Lukiot on tarkoitus yhdistää yhdeksi lukioksi 1.1.2020 lähtien.

Lukioiden yhdistäminen ei tarkoita ainakaan tässä vaiheessa opetuksen keskittämistä yhteen paikkaan, vaan uusi yhdistetty lukio toimisi kahdessa eri toimipisteessä. Käytännössä lukiolla olisi vain yksi hallinnollinen henkilökunta.

Kunnan päättäjät käsittelevät asiaa ensin sivistyslautakunnassa 23.5. ja näillä näkymin asia etenee sen jälkeen kunnanhallituksen ja valtuuston käsittelyyn. Kunnan mukaan tavoitteena on, että päätös hallinnollisesta yhdistämisestä tehdään kesäkuun kunnanvaltuustossa.

Sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvosen mukaan yhdistymisprosessissa kuullaan laajasti henkilökuntaa, opiskelijoita ja kuntalaisia.

– Hallinnollisen uudistamisen tavoitteena on muun muassa lukiokoulutuksen toiminnallinen kehittäminen ja hallinnon keventäminen suhteessa opiskelijamäärään sekä yhteistyön lisääminen opettaja- ja opiskelijakunnissa.

Hallinnollisen yhdistämisen myötä lukioilla olisi yhteinen rehtori, koulusihteeri, opettaja- ja opiskelijakunta.

– On tärkeää turvata nurmijärveläisten nuorten laadukas lukiokoulutus ja hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Hallinnollisen yhdistymisen seurauksena lukionopettajat pystyisivät paremmin keskittymään yhdellä koulutusasteella opettamiseen ja myös opetuksen kehittämiseen, Hirvonen sanoo.

Hirvonen muistuttaa, että mahdollinen yhdistyminen ei aiheuta muutoksia toisen asteen yhteishakuun 2019 eli opiskelijat hakevat erillisiin lukioihin kuten ennenkin ja lukuvuosi 2019–2020 käynnistyy syksyllä kahden eri lukion voimin.

Mahdolliset muutokset opiskelijavalintaan tapahtuvat yhteishaussa 2020, jolloin oppilaat hakevat yhdistettyyn lukioon, mutta yhä eri toimipisteisiin.

Suunnitelman mukaan ensimmäiset ylioppilaat valmistuvat uudesta hallinnollisesti yhdistetystä lukiosta keväällä 2020.

Pitäisikö lukiot yhdistää hallinnollisesti?

Kyllä
58% (38 ääntä)
Ei
42% (28 ääntä)
Ääniä yhteensä: 66

Huhtikuussa yleisötilaisuus

Rajamäen lukiossa opiskelee noin 160 opiskelijaa ja Nurmijärven yhteiskoulun lukiossa opiskelee noin 240 opiskelijaa.

Mahdollisessa hallinnollisessa yhdistämisessä nykyiset kaksi Nurmijärven kunnan lukiota lakkautetaan ja perustetaan yksi uusi lukio.

Se toimisi kahdessa eri toimipisteessä, mutta sillä olisi yksi hallinnollinen henkilökunta.

Asiasta järjestetään 10.4. klo 18 yleinen tiedotus- ja kuulemistilaisuus Nurmijärven kunnanviraston valtuustosalissa.

Kuntalaisilla on mahdollisuus ottaa kantaa hallinnolliseen yhdistämiseen myös verkkoasiointipalvelu Solmun kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nurmijärven lukioihin uusi yhteinen rehtori – syntyperäinen nurmijärveläinen johtaa lukioita muutoksen keskellä27.1.2019 07.05
Rajamäen lukion puolesta kampanjoineet: Ratkaisun siirtäminen on hyvä asia19.11.2018 09.00
Juuri nyt: Suurlukiosta ei saatu päätöstä vieläkään – päätös siirtyy mahdollisesti ensi vuodelle14.11.2018 20.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat