Vaalit

"Päästötavoitteille laitettava stoppi" – Matti Putkonen tukee vientiä ja vapauttaisi Nurmijärven joukkoliikenteen

VAALIT Päästötavoitteet saivat Matti Putkosen asettumaan ehdolle.

En ole kiireiltä kerennyt oikeastaan tekemään vielä muuta kuin käymään toritapahtumassa. Tulen omassa vaalityössäni panostamaan täysillä puolueen kokonaismenestyksen eteen auttamalla muita ehdokkaita kaikilla mahdollisilla toimilla, Matti Putkonen sanoo.

Riikka Laine

– Keskustan, kokoomuksen, SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kunnianhimoiset päästötavoitteet nostavat tavallisten suomalaisten asumisen ja liikkumisen hintaa sekä suomalaisen teollisuuden kustannuksia, eivätkä edes alenna EU:n kokonaispäästöjä. Tälle järjettömyydelle on laitettava stoppi - ainoastaan vientiteollisuus voi turvata hyvinvointimme, perussuomalaisten Matti Putkonen sanoo.

Putkonen kertoo, että hallituksen päästötavoitteet olivat yksi suurimmista syistä, mikä sai kokeneen ay-aktiivin lähtemään ehdolle kevään eduskuntavaaleihin.

Toinen syy on suomalaisten epäoikeudenmukainen kohtelu sisäilma-asioissa ja vanhustenhoidon ongelmat.

Perttulassa asuva Putkonen tunnetaan Teollisuusliiton ay-aktiivina. Hän kertookin taistelevansa jääräpäisesti ilmastopoliittisten -, teollisuus - ja kaivostoiminnan linjausten puolesta.

Putkosen mielestä tavallisten suomalaisten päivittäisiä elinkustannuksia tulisi laskea leikkaamalla asumiseen ja liikkumiseen kohdistuvat energia- ja polttoaineverot EU:n minimitasoon.

– Tällä hetkellä liikkuminen ja eläminen on verotuksella tehty niin kalliiksi, ettei pienipalkkaisesta työstä saatava palkka riitä elinkustannuksiin.

Putkonen kertoo, että nurmijärveläisenä hän tarttuisi eduskunnassa ensimmäiseksi säännöstöön, joka säätelee joukkoliikennettä.

– Ensitöikseni tekisin aloitteen säännöstöjen muuttamiseksi, jotta nurmijärveläisten ja lähikuntien asukkaat pääsevät halutessaan liikkumaan julkisella liikenteellä jokaisesta kuntansa kolkasta. On käsittämätöntä ja moraalitonta, että yksi liikennöitsijä on saanut monopoliaseman liikennöintiin ja jättänyt tuhannet asukkaat vaille julkista liikennepalvelua. Tämä ei voi jatkua näin! Olemme osa pääkaupunkiseutua ja toimiva joukkoliikenne antaisi ihmisille tasa-arvoisen aseman kuntalaisina, sekä kannustaisi yrityksiä siirtymään Nurmijärvelle.

Jo lähes 15 vuotta Nurmijärvellä asunut Putkonen haluaa pysytellä paikallispolitiikassa vain seuraajan roolissa, sillä hänen mukaansa on hyvä, jos valtakunnan ja kunnan päättäjät ovat eri henkilöitä.

Hän on kuitenkin huomannut, että nurmijärveläisten asioissa olisi parannettavaa myös postin osalta ja taksipalveluissa.

– Postilakia oli muutettava siten, että kirjeet ja lehdet kannetaan jokaisena arkipäivinä kaikkiin postilaatikkoihin. Postin epävarman perille menon myötä suomalaisia on jo nyt joutunut maksuhäiriölistalle, koska laskut ovat tulleet viimeisen eräpäivän jälkeen.

– Ja myös taksilakia on korjattava siten, että myös Kehä III:n pohjoispuolella taksi on mahdollista saada kaikkina vuorokauden aikoina suomen kielellä ja kuljettajalla, jolla on paikkakunnan perustuntemus. Asiakasturvallisuuden takaamiseksi Kela-kuljetukset on palautettava kuntakohtaisille taksiyrityksille, Putkonen sanoo.

Nurmijärven Uutiset esittelee kaikki 16 nurmijärveläistä kansanedustajaehdokasta ennen kevään vaaleja.

Matti Putkonen

Asuinpaikka Perttula.

Ikä: 67 vuotta.

Perhe: Vaimo ja viisi lasta sekä kaksi lastenlasta.

Ammatti: Työmies.

Koulutus: Keskikoulu.

Luottamustoimet: Ei luottamustoimia.

Motto: Jääräpäisesti suomalaisten ja teollisuuden puolesta.

Poliittinen esikuva: Metallin legendaarinen ex-puheenjohtaja Per-Erik Lundh.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat