Paikalliset

Kunnan avustuksia haettavissa – uudet perusteet käytössä

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen/ Arkisto

Kolmannen sektorin toimijoilla on nyt mahdollisuus hakea kunnalta avustuksia toimintaansa.

Kunta myöntää avustuksia nuorisoseuran-, raittiusseuran- ja työväentaloille käyttö- ja hoitokuluihin yhteensä enintään 5 000 euroa. Näiden hakuaika päättyy 2.5.

Lisäksi kunta on varannut sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuksiin yhteensä 60 000 euroa. Avustuksia myönnetään vanhus-, veteraani- ja sosiaali- sekä terveysalan yhdistyksille, joiden toiminta edistää nurmijärveläisten hyvinvointia ja terveyttä ja avustuksilla tuetaan ensisijaisesti hyvinvointierojen kaventamista Nurmijärvellä.

Näiden avustusten hakuaika on 1.–30.4. Avustusta haetaan sähköisesti Solmu-verkkoasiointipalvelun kautta.

Urheiluseuroja varten kunta on varannut tälle vuodelle 210 000 euron potin. Nämä toiminta- ja tila-avustushakemukset tulee tehdä 1.4. mennessä.

Urheiluseuroja varten on varattu 210 000 euron potin.

Kulttuuritoimijoilla on puolestaan mahdollisuus hakea kulttuuriavustusta tapahtumien järjestämiseen ja muuhun kulttuuritoimintaan sekä kotiseututyöhön ja kulttuuriperinnön vaalimiseen. Taide- tai kulttuurialan yhdistys voi hakea ohjaaja-avustusta ja vuokra-avustusta. Ammattitaiteilijat voivat hakea taiteilija-apurahaa ja 18–29-vuotiaat taiteenopiskelijat stipendiä.

Yhteensä kulttuuriavustuksiin on varattu 52 500 euroa, ja se sisältää avustukset ja kulttuuripalkinnot. Myös kultuuriavustukset tulee hakea 1.4. mennessä.

Pienempiä summia on varattu myös toimitila-avustuksiin (max. 3000 euroa), leiritoiminta-avustuksiin (max. 1000 euroa) ja projektiavustuksiin (max. 3000 euroa). Toimitila-avustukset tulee hakea 1.4. mennessä, leiritoiminta-avustukset 1.10. mennessä ja projektiavustukset ovat haettavissa koko vuoden.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät kunnan verkkosivuilta.

Yksi avustus hakijaa kohden

Kunnanhallitus on päättänyt, että yhdistys saa pääsääntöisesti avustusta vain yhdeltä hallintokunnalta.

Toiminta-avustukset myönnetään Nurmijärven kunnanhallituksen tammikuussa päättämien yleisten myöntämisperusteiden mukaisesti. Tämän lisäksi on kukin myöntävä taho erikseen määritellyt tarkempia avustusten myöntämisperusteita.

Tarkemmat hakuohjeet ja avustusten myöntämisperusteet löytyvät kunnankotisivuilta osoitteesta www.nurmijarvi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat