Paikallisurheilu

NTO:n muodostelmajoukkueet valmistautuvat Streetin SM-kisoihin – näytös lauantaina Monikossa

Juniorimuodostelmajoukkue muodostelmatreeneissä.

Taina Ilmarinen

Vielä uutuuttaan kiiltelevän Monikon kätköissä harjoittelee Nurmijärven Tanssiopiston lukujärjestyksen mukaisten tanssiryhmien sekä erityiskoulutusoppilaiden lisäksi myös kaksi muodostelmaryhmää. NTO:n juniorimuodostelmajoukkue sekä aikuisten muodostelmajoukkue treenaavat tiivistyvällä tahdilla street-tanssin koreografioitaan, joilla joukkueet osallistuvat Rovaniemellä 10.–12.5.2019 pidettävään Street SM 2019 -kilpailuun.

– Muodostimme joukkueet alkusyksyllä, jolloin molempiin joukkueisiin valikoitui koetanssien kautta 20 tanssijaa. Juniorijoukkueemme tanssijat ovat 11–15 -vuotiaita ja aikuiset tätä vanhempia. Monilla heistä on kokemusta Streetin SM-kisoihin osallistumisesta jo aikaisemmiltakin vuosilta, kertoo joukkuetta luotsaava Taina Ilmarinen.

– Joukkueemme ovat täynnä ilmaisuvoimaisia tanssijoita, jotka todella panostavat treenaamiseen ja haluavat menestyä kilpailussa. Vaikka alkusyksystä joukkueet uudistuivat paljon, yhteiset sävelet löytyivät onneksi nopeasti ja pääsimme rakentamaan koreografioita.

Molempien muodostelmajoukkueiden opettajana myöskin toimivan Lotta Wichmannin mukaan muodostelmajoukkueet harjoittelevat pääosan kaudesta yleisöltä piilossa, niin tanssin teemat kuin kisapuvutkin visusti piilossa pitäen. Streetin SM-kisojen taso on todella korkea, mistä johtuen jokainen joukkue pyrkii sekä suojelemaan koreografiaansa että hakemaan harjoittelurauhaa keskittymällä vain oman esityksensä hiomiseen omassa porukassaan.

SM-kisojen ajankohdan lähestyessä myös uudet koreografiat alkavat olla valmiit.

– Hiomme esityksiä toki aina kisaviikonloppuun saakka, mutta tässä vaiheessa valmistautumista tarvitsemme myös esiintymiskokemusta, Ilmarinen ja Wichmann kertovat.

Molemmat joukkueet esittävätkin koreografiansa ensimmäistä kertaa NTO:n Rakkaudesta tanssiin -näytöksessä Monikossa lauantaina 16.3.

– Jos haluatte nähdä todella energisiä ja mukaansatempaavia tanssitaidon näytteitä, näytökseen kannattaa ehdottomasti tulla sekä ihailemaan että kannustamaan SM-kisoihin valmistautuvia joukkueitamme, Ilmarinen ja Wichmann vinkkaavat.

Tapahtumasta lisää www.nto.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat