Paikalliset

Minna Engström: Raideliikenteen haara Kehäradalta vähentäisi yksitysautoilun tarvetta

Minna Engström tuntee pienyrittäjien asiat. Nurmijärveläisenä hän haluaisi vaikuttaa eduskunnassa kotikuntansa liikennetilanteeseen.

Klaukkalalainen Minna Engström kertoo olleensa lapsesta asti se, joku tarttuu toimeen ja yrittää sosiaalisissa yhteisöissä ratkaista asiat parhaalla mahdollisella tavalla.

– Aikuisena luonnollinen jatkumo tälle on ollut päivän politiikan seuraaminen ja sitä kautta kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, Engström kertoo.

Nyt Enström on Liike Nyt ry:n listoilta ehdolla eduskuntaan.

– Keväällä 2018 kun Liike Nyt ry perustettiin, kiinnostukseni sen uudenlaiseen mahdollisuuteen antaa kaikkien päättää asioistamme yhdessä heräsi välittämästi. Olin toiminnassa mukana ja kun tuli tieto, että Liike Nyt asettaa ehdokkaita eduskuntavaaleihin, päätös oli helppo tehdä, Engström kertoo ehdokkaaksi ryhtymisestään.

26 vuotta yrittäjänä toimineen, tällä hetkellä pientä kahvilaa pyörittävän Minna Engströmin tärkein vaaliteema liittyy myös yrittäjyyteen.

– Menestyvä yritys tarvitsee hyvinvoivia työntekijöitä. Pienyrittäjän ongelmat ovat tuttuja minulle. Pienessä yrityksessä yhden työntekijän merkitys on todella suuri, siksi työntekijöiden hyvinvoinnilla on suora yhteys yrityksen menestymiseen, Minna Engström sanoo.

Hän arvostelee sitä, että nykyisin työntekijöistä otetaan kaikki irti ja moni tekeekin yksin monen henkilön työt.

– Antamalla sopivasti vastuuta ja vapautta tehdä työ työntekijälle mieleisellä tavalla ja palkitsemalla hyvin tehty työ mahdollisesti myös rahallisesti, saavutetaan paras työtulos, joka hyödyttää parhaiten myös yritystä.

Minna Engströmin mukaan eduskuntaan tarvitaan kansanedustajia, joilla on pitkä työkokemus monelta alalta. Asiantuntemus omalta alalta sekä ymmärrys yhteiskunnallisista asioista ja yhteiskunnan toiminnasta ovat myös tärkeitä ominaisuuksia kansanedustajalle. Engströn peräänkuuluttaa lisäksi erinomaisen yleistiedon merkitystä.

– Tämä helpottaa lainsäädäntötyötä, kun ymmärretään mihin ja miten säädettävä laki vaikuttaa. Yhteistyökykyä Engström pitää ensiarvoisen tärkeänä, koska valiokuntatyössä pitää pystyä kuuntelemaan myös muita.

Nurmijärveläisenä kansanedustajana Engström nostaisi eduskunnassa esille kotikunnan liikenneongelmat.

– Jokainen, joka on jonottanut moottoritiellä Klaukkalan rampille tietää, että muutosta asiaan täytyy saada. Valmistuva Klaukkalan ohitustie ratkaisee osittain ongelmaa, mutta ilmastoystävällisen raideliikenteen haara Kehäradalta olisi erinomainen lisä, joka vähentäisi yksityisautoilun tarvetta ainakin osittain.

Minna Engström on vaalikampanjoinut yhdessä Uudenmaan Liike Nyt -ehdokkaiden kanssa useita keskusteluiltoja. Niiden aiheina on ollut esimerkiksi Itämeri, ilmastonmuutos, köyhyys ja yrittäjyys. Lisäksi Liike Nytin uusmaalaiset kansanedustajaehdokkaat ovat käyneet kauppakeskuksissa ja markkinoilla tapaamassa ihmisiä.

Musiikki ja teatteri ovat Minna Engströmille todella rakkaita.

– Minulla on orkesteri Värisuora, jonka kanssa olemme jo 10 vuoden ajan kiertäneet Suomen tanssilavoja. Ensi kesänä teen täysin uuden aluevaltauksen, kun minulla on rooli Katriina Honkasen ohjaamassa Rosvot -näytelmässä Taaborinvuorella.

Minna Engström

Asuu Klaukkalassa.

Ikä: 52 vuotta.

Perhe: Aviomies, poika ja Essi-koira.

Ammatti: Kahvilanpitäjä.

Koulutus: Yo laskentamerkonomi.

Motto: "Usko itseesi ja siihen mitä teet".

Poliittinen esikuva: Riitta Uosukainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat