Paikalliset

Teatteri tekee paluun Toukolaan – "Ajattelimme, että Nurmijärvellä olisi tilaa vielä yhdelle teatterille"

TEATTERI Lepsämän nuorisoseurantalo Toukolalla on hieno teatterihistoria.

Teatteri Kvartetin ensimmäinen esitys Toukolassa on hulvaton farssi Vaimoni on toista maata. Lavalla nähdään Juha Lehtonen (Janne), Kari Storckovius (Risto), Kirsi Mäkelä (Veera) sekä Tytti Hannila (Helena). Ohjaaja Jouko Myllyojan mukaan näytelmän teksti oli varsin valmista, joten sitä on lähdetty sovittamaan pienin pensselein.

Mia Lagström

Lepsämän nuorisoseurantalo Toukolalla on hieno teatterihistoria. Suomen Filmiteollisuus vuokrasi Toukolaa jatkosodan aikana ja paikalla on kuvattu monia elokuvia. Vuosien saatossa Toukolassa on ollut myös vilkasta teatteritoimintaa. Nyt teatteri tekee paluun talon lavalle, kun Teatteri Kvartetti on aloittanut siellä toimintansa.

– Tässä paikassa on paljon nostalgiaa. On hienoa, että voimme jatkaa tätä perinnettä. Toivomme vilpittömästi, että myös yleisö löytää tänne, Teatteri Kvartetin näyttelijät ja perustajajäsenet Tytti Hannila, Juha Lehtonen, Kirsi Mäkelä ja Kari Storckovius kertovat.

Teatteri Kvartetti on tuore neljän näyttelijän perustama teatteri, joka sai alkunsa keväällä 2017. Yhteistyö ohjaaja Jouko Myllyojan kanssa on jatkunut jo toista vuotta. Teatteri Kvartetin kaksi ensimmäistä näytelmää nähtiin Espoossa, mutta sittemmin teatteri löysi ”kotipaikakseen” Lepsämän Toukolan.

– Ajattelimme, että Nurmijärvellä voisi olla tilaa vielä yhdelle teatterille, Nurmijärvellä kiinteistönvälittäjänäkin tunnettu Mäkelä kertoo.

Näyttelijät kertovat näytelleensä yhdessä ja erikseen eri teattereissa pääkaupunkiseudulla. Oma teatteri syntyi toimivasta keskinäisestä kemiasta ja tavasta tehdä työtä, mitä leimaa vahva toisen kunnioittaminen ja arvostaminen sekä jatkuva halu kehittyä.

– Ryhmän sydän on tässä isosti mukana, Mäkelä kuvailee.

Teatteri Kvartetin tarkoituksena on laajentaa rivejään tulevaisuudessa ja tehdä näytelmiä erilaisilla kokoonpanoilla. Tulevaisuudessa esityksiin voisi ottaa osaa myös muita paikallisia teatterintekijöitä.

– Olemme pohtineet myös mahdollisten teatterityöpajojen ja improvisaatioharjoitusten järjestämistä täällä Toukolassa. Olisi hienoa elävöittää näin kunnan teatteritoimintaa, ohjaaja Myllyoja kertoo.

Teatteri Kvartetin kantavana ajatuksena on, että näyttelijöiden pitää innostua teksteistä ja niissä on oltava myös sanomaa. On tärkeää, että yleisö pääsee viihtymään ja irtaantumaan arjesta, mutta ryhmä haluaa, että esitykset herättävät myös ajatuksia.

Tätä ajatusmaailmaa noudattelee myös ensimmäinen Nurmijärvellä nähtävä Gilles Dyrekin käsikirjoittama ja Reina Lounatvuoren kääntämä näytelmä ”Vaimoni on toista maata”.

– Näytelmä on komedia, jonka pinnan alta löytyy kerroksellisuutta ja syvyyttä, ohjaaja Myllyoja kertoo.

Näytelmässä maailmaa katsellaan keskiluokkaisen perheen näkökulmasta ja sen kantavana voimana on erilaisuus. Luvassa on paljon odottamattomia, silti inhimillisiä asioita.

Vaimoni on toista maata

Teatteri Kvartetin Vaimoni on toista maata Lepsämän nuorisoseurantalo Toukolassa (Lepsämänkaari, Nurmijärvi) la 16.3. klo 15 (ensi-ilta), ke 20.3. klo 19, to 21.3. klo 19, la 23.3. klo 15, ke 27.3. klo 19, pe 29.3. klo 19, ke 3.4. klo 19, ke 10.4. klo 19, pe 12.4. klo 19, la 13.4. klo 15, ke 17.4. klo 19, pe 26.4. klo 19 ja la 27.4. klo 15.

Rooleissa Tytti Hannila (Helena), Juha Lehtonen (Janne), Kirsi Mäkelä (Veera) ja Kari Storckovius (Risto). Näytelmän on ohjannut Jouko Myllyoja.

Liput ennakkoon www.nettilippu.fi ja Klaukkalan Kototalossa toimivasta Café Kirjavasta. Lippuja on saatavana myös ovelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat