Paikalliset

Tekojääradalla kävi kauden aikana 62 000 luistelijaa – sunnuntaina ehtii vielä luistelemaan

Tekojääradalla lyötiin tänä talvena kävijäennätykset. Rata suljetaan 18. maaliskuuta.

Nurmijärven kunta

Nurmijärven Kirkonkylän tekojääradalla kävi tänä talvena ennätysmäärä luistelijoita. Tekojäälle päästiin 24. marraskuuta. Jää suljetaan 18. maaliskuuta. Tuona aikana kävijöitä on ollut noin 62  000.

Kävijähuippu oli joulukuussa, jolloin luistimet veti jalkaan 27 615 luistelijaa. Kävijämäärät olivat korkeimmillaan alkukaudesta ja laskivat kohti kevättalvea. Helmikuussa kävijöitä oli 7 700 ja maaliskuussa kävijöitä on enää muutama tuhat.

– Eniten tuohon joulu–tammikuun kävijämäärään vaikuttaa se, milloin päästään jäädyttämään muita ulkojäitä. Tänä kautena ne olivat jo jouluna käytössä ja sen jälkeen käyttö jakaantui nopeasti sivukentille. Sivukentilläkin näkee kuitenkin silmämääräisesti kävijämäärän vähentymisen helmikuussa, eivätkä kävijämäärät sivukenttien sulkeutumisen jälkeen enää nouse tekojäällä, vaan asiakkaiden into harrastaa lopahtaa kevätkelien tultua. Näin se on joka vuosi ja kaikkialla, kertoo Nurmijärven kunnan liikuntapaikkapäällikkö Ville Ruokoja.

Tekojääradalla kävi luistelijoita ympäri Suomen. Kauden aikana myös useiden kuntien ja kaupunkien päättäjiä kävivät tutustumassa rataan. Joulukuussa radalla kävi harjoittelemassa myös Suomen pikaluistelumaajoukkue.

Oletko käynyt luistelemassa tänä talvena?

Kyllä
83% (20 ääntä)
Ei
17% (4 ääntä)
Ääniä yhteensä: 24

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ulkojäiden ylläpito loppui – tekojäärata vielä auki1.3.2019 14.16
Krannilan tekojään ja Klaukkalan jäähallin painelaitteet tarkastukseen25.11.2018 09.00
Krannilan tekojäärataa jäädytetään nyt yötä päivää – Suosittu luistelupaikka on tarkoitus saada käyttöön lähipäivin21.11.2018 06.30
Mitä ihmettä? Luistelu suositulla tekojäällä loppuu jo ensi viikkoon – näin päätöstä perustellaan8.3.2018 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat