Vaalit

Joni Ojala haluaa pitää Suomen ja maapallon elinkelpoisena tulevillekin sukupolville

Nurmijärven nuorin ehdokas on 21-vuotias kirkonkyläläinen Joni Ojala.

Joni Ojalan kampanja keskittyy pääasiassa verkkoon. – Siellä pystyn helposti vaikuttamaan suuriin ihmisryhmiin, joihin ei muuten löytäisi yhteyttä, Ojala sanoo.

-

Nurmijärven nuorin paikallinen eduskuntavaaliehdokas kevään vaaleissa on 21-vuotias Joni Ojala.

Kirkonkylässä asuva Ojala on ollut mukana päätöksenteossa jo lukioikäisestä lähtien toimiessaan Nurmijärven nuorisovaltuustossa.

– Lähdin mukaan nuorisovaltuustoon lukion alussa ja jälkeenpäin katsottuna se oli yksi elämäni parhaista valinnoista. Sain nuvasta mahdollisuudet päästä tutustumaan kuntapolitiikkaan ja samalla vaikuttamaan itse päätöksentekoon. Näiden lisäksi erityinen kunnia kuuluu Nurmijärven Yhteiskoulun historian ja yhteiskuntaopin opettajille, jotka loivat pohjaa yhteiskunnalliselle aktiivisuudelle, Ojala kertaa syitä, jotka saivat hänet innostumaan yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Ojala oli ehdolla jo edellisissä kuntavaaleissa 2017 ja sieltä heltisikin paikka Nurmijärven kunnanvaltuuston varavaltuutettuna. Hän kertoo tämän pestin antaneen hyvän ensikosketuksen aikuisten päätöksentekoon.

– Kun minua pyydettiin ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin, en epäröinyt ollenkaan. Tärkein vaikuttaminen tapahtuu eduskunnassa ja siellä vaikuttaminen on jokaisen tulevan poliitikon toive, Ojala sanoo.

Ojala myöntää, että vaikka hän painottaa useimmiten ehdokkuudessaan nuoruuttaan, silti hänelle tärkeimmät asiat ovat ympäristö, talous ja energiapolitiikka.

– Meidän tulee olla edelläkävijä koko maailmanlaajuisesti vaikuttavissa ympäristöasioissa. Meidän pitää myös pystyä parantamaan valtion taloustilannetta, joka yhdistyy moniin ympäristökysymyksiin. Kaiken taustalla on halu pitää tämä maa ja tämä maapallo elinkelpoisena itselleni ja sukupolville minunkin jälkeeni.

– Eduskuntaan tarvittaisiin sellaisia, ketkä ovat valmiina jättämään taakseen perinteiset ajattelutavat, jossa Suomi nähdään maailman napana ja meidän tekemät asiat perinteisenä normina. Meidän pitää osata kehittyä kohti vapaampaa, viisaampaa ja vastuullisempaa kansaa, Ojala sanoo.

Ojala kokee, että eduskunnassa hän edustaisi nimenomaan koko Suomea, ei erityisesti Nurmijärveä.

– En koe, että ehdokkaiden pitää erityisesti ajaa oman kotipaikkansa etua. Oma kotikunta on vain pieni alue suuresta Suomesta, josta meidän tulee pitää huolta. Nurmijärven kohdalla kuitenkin tärkeitä asioita ovat Keski-Uudenmaan elinvoiman ylläpitäminen, sekä liikkumisen mahdollistaminen helposti ja vaivattomasti.

Nurmijärven Uutiset esittelee kaikki 16 nurmijärveläistä ehdokasta ennen eduskuntavaaleja.

Joni Ojala

Asuinpaikka: Kirkonkylä / Tallinna.

Ikä: 21.

Perhe: Isä, äiti, pikkuveli ja -sisko, sekä koira Lilli.

Ammatti: Opiskelija.

Koulutus: Ylioppilas.

Luottamustoimet: Nurmijärven kunnanvaltuuston varavaltuutettu, elinvoimalautakunnan varajäsen, Liberaalinuoret ry:n puheenjohtaja, sekä Uudenmaan liberaalien hallituksen jäsen.

Motto: Muutos on mahdollinen.

Poliittinen esikuva: Suomesta Risto Ryti, maailmalta Emmanuel Macron.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat