Puheenaihe

USU: Perussuomalaisia lähellä oleva ajatuspaja laski humanitaarisen maahanmuuton kovan hinnan – luvut löytyivät Suomen viranomaisilta

Ajatuspaja laski elinkaarivaikutusten keskiarvoennusteet Irakista ja Somaliasta Suomeen muuttaneille.

Ajatuspajan tutkimus kohdistui Irakista ja Somaliasta muuttaneisiin, koska nämä muodostavat suurimmat humanitäärisen maahanmuuton ryhmät Suomessa.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Perussuomalaisia lähellä olevan poliittinen ajatuspaja Suomen perusta on laskenut hintalapun Irakissa ja Somaliassa syntyneille maahanmuuttajille Suomessa, uutisoi Uutissuomalainen.

Laskelmissa on käytetty useita virallisia lähteitä. Lopputuleman mukaan irakilaisen elinkaarivaikutusten ennusteiden keskiarvo on 690 000 euroa ja somalialaisen 950 000 euroa enemmän kuin kantasuomalaisen.

Ajatuspajan laskelmien mukaan kustannukset vain lisääntyvät, mitä kauemmin Suomessa ollaan, koska toisen sukupolven maahanmuuttajilla syrjäytyneisyys on 6–8-kertaista kantaväestön nuoriin aikuisiin verrattuna.
Maahanmuuttajien lasten elinkaarivaikutukset perustuvat ajatuspajan Maahanmuutot ja Suomen julkinen talous -tutkimuksessa siihen, mitä heistä tiedetään 22-vuotiaina verrattuna samanikäiseen kantaväestöön.

Tutkimuksessa yhden henkilön nettovaikutus julkiseen talouteen on laskettu vähentämällä henkilön maksamista veroista ja veroluonteisista maksuista henkilön saamat tulonsiirrot, henkilön saamien julkisten palveluiden menot sekä mahdolliset oikeusmenot.

Henkilöiden vaikutukset julkiseen talouteen laskettiin elinkaarinäkökulmasta; kantaväestölle syntymästä kuolemaan ja tänne muuttaneille irakilaisille ja somalialaisille Suomeen muutosta kuolemaan. Myös poismuutto on huomioitu.

Ajatuspaja keräsi tiedot elinkaarikustannuksista Tilastokeskuksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Maahanmuuttoviraston toimittamista viranomaisrekisteritiedoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat