Vaalit

Eduskuntaan tähtävää Kimmo Kakko: Yksityisautoilu on perusoikeus

Kimmo Kakko puolustaa voimakkaasti autoilua ja turvallisuutta.

Kimmo Kakko tekee kampanjatyötä netin lisäksi kentällä. Kuvassa Kakko (oik.) Jussi Niinistön kanssa Tikkurilan markkinoilla helmikuussa.

-

Klaukkalan Mäntysalossa asuva Kimmo Kakko kertoo, että Sinisen Tulevaisuuden Simon Elo kysyi häntä eduskuntavaaliehdokkaaksi jo syksyllä.

– Punnitsin asiaa pitkään, koska jo pelkästään kampanja vie todella paljon aikaa ja elän varsin kiireistä elämänvaihetta. Miten käy muiden suunnitelmieni, jos lähden ehdolle ja pääsen lävitse? Kakko kertoo.

Hän kertoo ajatelleensa pitkään myös sitä, miten asiat Suomessa ovat kehittyneet lähivuosina ja miten ne ehkä muuttuisivat tulevina vuosina, riippuen esimerkiksi vaalituloksista.

– Ehkä juuri erilaisten Suomen tulevaisuuden kuvien ajattelu sai minut tekemään lopullisen päätöksen ehdokkuudesta.

– Haluan ylläpitää suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa tasapuolisella ja tehokkaalla tavalla. Asia sai sinettinsä kun perheeni näytti ehdokkuudelle vihreää valoa, klaukkalalainen kertoo.

Kakolla on jo pitkä kokemus Nurmijärven paikallispolitiikasta.

Hän kertoo, että yhteiskunnallinen kiinnostus juontaa aina nuoruusvuosiin saakka. Klaukkalalaista ohjaa myös voimakas auttamisen halu.

– Kotipuolessa seurattiin maailman menoa hyvinkin tarkkaan ja äänestämisen kulttuuri oli erityisen tärkeä.

Sinisiä edustavalle ehdokkaalle tärkeitä asioita kampanjassa ovat muun muassa Suomen luonnonvarat (eritoten pohjavedet), työ ja yrittäminen, turvallisuus ja suomalainen kulttuuri.

Ehkä tärkein on kansalaisten liikkumisen ja yksityisautoilun puolustaminen.

– Pitkät välimatkat, työt ja harrastukset, lämpötilojen heittely jopa 70 astetta... Suomen kaltaisessa maassa ei kukaan voi olettaa että täällä pärjättäisiin pelkästään julkisella liikenteellä tai sähköautoilla. Yksityisautoilu on perusoikeus.

Kakko toivoo, että Arkadianmäelle saataisiin vastuuntuntoisia ja rehellisiä ihmisiä, joilla on jalat maassa.

– Ideologiset hötöt, joilla ei ole mitään tekemistä oikean maailman kanssa voi jättää fantasiamaailmaan.

Innokkaana penkkiurheilijana tunnettu mies paljastaa samalla itsestään salaisuuden, jota eivät varmaan edes miehen edesottamuksia Nurmijärven paikallispolitiikassa seuraavat tiedä.

– Olen pitkän linjan verkkopelaaja ja eSportsin vankkumaton kannattaja.

Nurmijärven Uutiset esittelee kaikki 16 nurmijärveläistä eduskuntavaaliehdokasta ennen vaaleja.

Kimmo Kakko

Asuinpaikka: Klaukkala.

Ikä: 43.

Perhe: vaimo ja poika.

Ammatti: yrittäjä/toimitusjohtaja.

Koulutus: tradenomi.

Luottamustoimet: kunnanvaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen ja elinvoimalautakunnan varajäsen, Karjalan liiton liittovaltuuston jäsen, Karjalan liiton Uudenmaan piirin varapuheenjohtaja, Nurmijärven Karjala-seura ry:n varapuheenjohtaja, Talle ry:n toiminnantarkastaja

Motto: Ei hölmöillä.

Poliittinen esikuva: Esikuvia ei oikeastaan ole, mutta Jussi Niinistö on paras ministeri aikoihin ja hänestä voisi moni ottaa oppia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat