Puheenaihe

Suomen Sänkytukun taustafirma konkurssiin – näillä asiakkailla heikoin tilanne, loppuunmyynti alkoi Vantaalla

Suomen Sänkytukun taustalla toimiva Eurolla Oy on asetettu konkurssiin. Kuvassa Sänkytukun pop up -kauppa Porvoossa.

Arkisto / Juha Perämäki

Suomen Sänkytukku -myymälöissä huonekaluja myynyt Eurolla Oy on asetettu konkurssiin, kertoo kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Viraston mukaan yhtiöltä ennakkotilauksia tehneillä asiakkailla on mahdollisuus saada rahat takaisin, mutta tämä riippuu käytetystä maksutavasta.

Suomen Sänkytukulla on myymälöitä muun muassa Vantaalla, Lahdessa ja Turussa. Yhtiö kertoo verkkosivuillaan, että konkurssiloppuunmyynti on käynnissä Vantaan Petikossa.

– Jos tilaus on maksettu luottokortilla, maksun palauttamista voi hakea luottokorttiyhtiöltä tai muulta tuotteen hankinnan rahoittaneelta luotonantajalta. Myös maksukortin debit-ominaisuudella maksetuista ostoksista voi vaatia hyvitystä korttiyhtiöltä, jos yhtiö on korttiehdoissaan tai muuten sitoutunut siihen, virasto kertoo tiedotteessa.

Jos asiakas on maksanut tilauksensa verkkopankissa tai muulla tavalla ennakkoon, on tilanne kinkkisempi. Tällöin asiakkaan pitää penätä saataviaan konkurssissa. 
Virasto neuvoo seuraamaan konkurssipesän tiedotusta ja ottamaan tarvittaessa yhteyttä konkurssipesän pesänhoitajaan, asianajaja Mikko Tölöön.

– Jos Suomen Sänkytukulta hankituissa tuotteissa ilmenee virheitä, kuluttaja voi reklamoida niistä valmistajalle, maa­han­­tuojalle tai muulle aikaisempaa myyntiporrasta edustavalle yritykselle. Niiden on hyvitettävä virheet takuuehtojen tai jos takuuaika on umpeutunut tai takuuta ei ole annettu, lakisääteisen virhevastuun mukaisesti, vaikka tuotteen takuuaika olisi umpeutunut, virasto kertoo tiedotteessa.

– Jos tuote on maksettu luottokortilla tai muulla tuotteen hankinnan rahoittamiseksi myönnetyllä luotolla, kuluttaja voi reklamoida luotonantajalle.

Asiakkaat voivat kysyä lisäneuvoja kuluttajaneuvonnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat