Paikalliset

Digiosaamista senioreille – Rajamäen Elämyspäivässä perehdytään porukalla tietotekniikkaan

Elämyspäivä käynnistää Olohuoneesta osaajaksi -hankkeen Nurmijärvellä. Jatkoa tuovat Rajamäellä kevään aikana pidettävät digikahvilat, joiden on tarkoitus levitä syksyllä kaikkiin kunnan päätaajamiin. Kuvituskuva.

Juha Perämäki

Nurmijärven Opisto on saanut Olohuoneesta osaajaksi -hankkeeseen rahoitusta vuosille 2019–2020. Hankkeella pyritään vahvistamaan kuntalaisten digiosaamista. Hankekokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Hyvinkään ja Mäntsälän opistojen kanssa.

Nurmijärvellä toiminta on Nurmijärven Opiston rehtorin Jenni Karemon mukaan räätälöity toiveiden ja tarpeiden mukaan.

– Tavoitteena on antaa matalan kynnyksen opastusta ja järjestää koulutuksia, jotta kuntalaisten osaaminen tietokoneiden ja älylaitteiden käytössä vahvistuisi ja esimerkiksi sähköisten palveluiden käyttöönotto onnistuisi paremmin, Karemo kertoo.

Nurmijärven Opisto toimii hankkeessa kunnan alueella vahvana koordinaattorina, joka kokoaa eri toimijat yhteen.

– Tarkoitus on selkiyttää ja vahvistaa digituen antamista eri tahojen yhteistyönä. Opisto tekee tiivistä yhteistyötä eläkeyhdistysten, vanhusneuvoston, kunnan kirjastojen sekä yhdistysten kanssa, Karemo sanoo.

Maaliskuun ajan kirjastoissa, eläkeyhdistyksissä ja satunnaisotannalla on kyselty digitukeen liittyviä toiveita ja tarpeita. Eläkeläiset ovat toivoneet erityisesti yhteistyötä koululaisten kanssa.

Hanke pyörähtää Nurmijärvellä käyntiin maanantaina 25. maaliskuuta Elämyspäivän merkeissä. Päivän järjestävät Nurmijärven vapaaehtoiset tietotekniikan vertaisopastajat, Eläkkeensaajien Keskusliiton Verkosta virtaa -toiminta, Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry ja Nurmijärven Opisto. Elämyspäivä pidetään Rajamäen Kylätalossa (Terveystie 1, Rajamäki) kello 11–15.

Maksuton tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti yli 65-vuotiaille, jotka vieroksuvat tietotekniikkaa, älylaitteita ja nettiä eivätkä ole lainkaan käyttäneet niitä tai ovat käyttäneet niitä hyvin vähän.

Tilaisuudessa on paikalla vapaaehtoisia tietotekniikan vertaisopastajia kertomassa älylaitteista, netin iloista ja hyödyistä sekä sähköisistä palveluista. Lisäksi tilaisuudessa on Verkosta virtaa -toiminnan, Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry:n ja Nurmijärven Opiston puheenvuorot.

Tilaisuudessa esitellään myös erilaisia älylaitteita ja läsnäolijat pääsevät tutustumaan niihin, sekä järjestetään leikkimielinen videopelikeilauskilpailu palkintoineen.

Elämyspäivä on lähtölaukaus huhtikuussa alkavalle, maksuttomalle digikahvilalle. Digikahvilaa pidetään kevään aikana Rajamäen kylätalolla.

Syksyllä on tarkoitus aloittaa digikahvilat kunnan muissakin päätaajamissa sekä käynnistää digiyhteistyö koulujen digiagenttien kanssa.

Kaipaatko apua digilaitteiden käyttöön?

Kyllä
67% (2 ääntä)
Ei
33% (1 ääni)
Ääniä yhteensä: 3

Olohuoneesta osaajaksi Nurmijärvellä

Elämyspäivä Rajamäen Kylätalossa Terveystie 1, Rajamäki 25.3. klo 11–15.

Digikahvilat 3.4., 10.4., 17.4. ja 24.4. klo 13–15 Rajamäen Kylätalossa.

Elämyspäivän järjestävät Nurmijärven vapaaehtoiset tietotekniikan vertaisopastajat, Eläkkeensaajien Keskusliiton Verkosta virtaa -toiminta, Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry ja Nurmijärven Opisto.

Nurmijärvellä hankkeen koordinaattorina toimii Nurmijärven Opisto.

Tapahtumat ovat maksuttomia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat