Paikalliset

Uusia rikos- ja riita-asioiden sovittelijoita tarvitaan koulutettaviksi myös Nurmijärveltä

Myös naapuririitoja voi tietyissä tapauksissa sovitella. Nyt haettavana on uusia vapaaehtoisia sovitttelijoita syksyllä alkavaa koulutusta varten. Kuvituskuva.

Juha Perämäki

Vantaan sovittelutoimisto hakee 31. maaliskuuta mennessä uusia rikos- ja riita-asioiden sovittelijoita vaativaan ja yhteiskunnallisesti merkittävään vapaaehtoistyöhön.

Sovittelijoiksi etsitään eri-ikäisiä naisia ja miehiä, joilla on hyvät keskustelu- ja vuorovaikutustaidot, tervettä harkintakykyä ja halua sitoutua sovittelutoimintaan.

Vantaan sovittelutoimisto tuottaa rikos- ja riita-asioiden sovittelupalvelut 15 kuntaan, jotka ovat Askola, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Sipoo, Tuusula ja Vantaa.

Tyypillinen soviteltava asia on esimerkiksi pahoinpitely, vahingonteko, naapuririita tai koulukiusaaminen. Uusia sovittelijoita haetaan koko toimialueelle. Koulutus järjestetään Vantaalla.

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu on lakisääteistä, maksutonta, koko väestölle tarkoitettua palvelua. Sovittelussa rikoksen tai riidan osapuolille järjestetään mahdollisuus käsitellä tapahtunutta turvallisessa ilmapiirissä puolueettomien sovittelijoiden ohjauksessa. Sovittelutoimistojen ammattihenkilöstö organisoi sovittelutoimintaa.

Vapaaehtoisen sovittelijan peruskoulutus kestää 54 tuntia sisältäen lähiopetuspäiviä, kirjallisia tehtäviä, itsenäistä opiskelua ja käytännön harjoittelua. Ajallisesti koulutus kestää noin lukuvuoden.

Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää läsnäoloa lähiopetuksessa.

Koulutuksen lähiopetuksen viikonloput ovat syys-lokakuussa ja niiden lisäksi koulutusta on neljänä arki-iltana. Harjoittelulle on yksilölliset ajat.

Hakulomake osoitteessa vantaa.fi/sovittelu. Osallistujat valitaan haastattelun perusteella.

Koulutukseen valituista selvitetään rikostaustan lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä annetun lain mukaisesti. Lisätietoa: vantaa.fi/sovittelu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat