Puheenaihe

MTV: Soinin kimppuun yrittänyt mies ei ole Soldiers of Odinin varsinainen jäsen

Yhdistyksen perustajan mukaan kyseessä on kannattajajäsen.

Soldiers of Odin-tunnus rekisteröitiin vuonna 2016. Yhdistys on siitä lähtien myynyt Support Soldiers of Odin-vaatteita.

Support Soldiers of Odin-yhteisö

Ulkoministerin virkaa hoitavan Timo Soinin (sin.) kimppuun yrittänyt mies ei ole Soldiers of Odinin jäsen, uutisoi MTV.

Katupartioinnista ja maahanmuuttovastaisuudestaan tunnetun yhdistyksen tunnuksiin pukeutunut mies yritti lyödä Soinia Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla. Paikalla ollut poliisi ehti väliin.

Soldiers of Odinin perustaja Mika Ranta kertoo MTV Uutisille, että kyseessä voi olla kannattajajäsen eli henkilö, joka on tukenut toimintaa taloudellisesti. Mika Rannan mukaan miehen asu poikkeaa varsinaisten jäsenien käyttämistä tunnuksista.

– Kyseessä on support-jäsen, joka on vain tilannut meidän paidan, mutta hän ei ole järjestömme jäsen, Ranta kommentoi MTV Uutisille.

– Hän on joku, joka on halunnut tukea järjestöämme ja hän on tilannut meidän paidan. Kuka tahansa voi tilata niitä. Meidän jäsenemme eivät käytä niitä, vaan me käytämme vain omia tunnuksiamme.

Myös poliisi totesi maanantaina, että mies on ilmeisesti toiminut yksin.
Soldier of Odin on rekisteröity yhdistys, joka ilmoittaa harjoittavansa katupartiointia ja vastustavansa muiden muassa globalisaatiota, maahanmuuttoa ja EU:ta.

Yhdistys on tehnyt yhteistyötä  uusnatsistisen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat